Economice

Hidroelectrica și-a propus să mai facă hidrocentrale pe râul Buzău

“Amenajarea hidroenergetică (AHE) a râului Buzău pe segemntul Nehoiașu-Buzău” este numele proiectului pentru care Hidroelectrica vrea studiu de prefezabilitate.

“Investiția se va realiza în județul Buzău, de-a lungul cursului râului Buzău, pe sectorul Nehoiașu-mun. Buzău, având o lungime de circa 70 km, între cotele 284,59 mdM (canal fugă CHE Negoiașu) și 67 mdM mun. Buzău, rezultând o cădere brută totală de 317,5 m. Principala cale de acces în zonă este reprezentată de Drumul Național 10, aflat la mică distanță, pe partea dreaptă a râului Buzău), arată Hidroelectrica.

Amenajarea hidroenergetică a râului Buzău cuprinde, în momentul de față cinci centrale: Nehoiașu 1, finalizată în 1988 (2x21MW), Nehoiașu 2, în construcție (55 MW), Cândești, pusă în funcțiune în 1990, (11 MW), Vernești, pusă în funcțiune în 1990 (11,8 MW) și Simileasca, terminată în 1990 (11,7 MW).

Hidroelectrica arată că sectorul propus spre studiu traversează aria naturală protejată pentru situl cu denumirea “ROSCIO103 – Lunca Buzăului”.

Hidroelectrica este cel mai mare, ieftin și profitabil producător de energie electrică din România, cu o producție anuală de circa 17 TWh de energie electrică. În prezent compania operează un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea. Pentru acest an, compania și-a bugetat venituri totale de circa 7,4 miliarde de lei, la un profit de circa 3 miliarde.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code