Flux-stiri

Human Rights Watch documentează presupuse crime de război comise de forțele ruse

  • Grupul independent de apărare a drepturilor omului spune că a documentat acuzații de crime de război care „includ un caz de viol repetat; două cazuri de execuție sumară și alte cazuri de violență ilegală și amenințări împotriva civililor” de la începutul invaziei.
  • HRW a mai relatat că forțele rusești din Bucha, la aproximativ 19 mile nord-vest de Kiev, „au arestat cinci bărbați și l-au executat sumar pe unul dintre ei”, pe 4 martie, a scris HRW.
  • Într-un sat din regiunea Kharkiv, un soldat rus a violat, în mod repetat, o femeie într-o școală în care se adăpostea cu familia ei.

Violul, execuțiile sumare și violențele ilegale sunt câteva dintre presupusele crime de război săvârșite de forțele ruse din Ucraina împotriva civililor din zonele ocupate din regiunile Cernăuți, Harkov și Kiev, a anunțat, duminică, Human Rights Watch (HRW) într-o declarație invocată de CNN și citată de Mediafax.

Grupul independent de apărare a drepturilor omului spune că a documentat acuzații de crime de război care „includ un caz de viol repetat; două cazuri de execuție sumară, unul a șase bărbați, celălalt a unui bărbat; și alte cazuri de violență ilegală și amenințări împotriva civililor între 27 februarie și 14 martie 2022”.

„Soldații au fost, de asemenea, implicați în jefuirea bunurilor civile, inclusiv a alimentelor, hainelor și lemnelor de foc. Cei care au comis aceste abuzuri sunt responsabili de crime de război”, a adăugat acesta.

CNN nu a verificat în mod independent detaliile acestor rapoarte.

Forțele rusești din Bucha, la aproximativ 19 mile nord-vest de Kiev, „au arestat cinci bărbați și l-au executat sumar pe unul dintre ei”, pe 4 martie, a scris HRW. Un martor a declarat grupului de apărare a drepturilor omului că soldații i-au forțat pe bărbați să îngenuncheze pe drum și le-au tras cămășile pe cap înainte de a-l împușca pe unul dintre ei în ceafă.

Cu câteva zile înainte, pe 27 februarie, șase bărbați au fost adunați în satul Staryi Bykiv, în regiunea Cernihiv și au fost, ulterior, executați, a scris HRW.

În Malaya Rohan, un sat din regiunea Kharkiv, un soldat rus a violat, în mod repetat, o femeie într-o școală în care se adăpostea cu familia ei, pe 13 martie, a declarat victima pentru HRW. „Ea a spus că a bătut-o și i-a tăiat fața, gâtul și părul cu un cuțit”, a scris HRW.

Femeia a fugit la Harkov în ziua următoare, „unde a putut să primească tratament medical”, a scris HRW.

În satul Vorzel, la 32 de kilometri nord-vest de Kiev, soldații ruși „au aruncat o grenadă fumigenă într-un subsol, apoi au împușcat o femeie și un copil de 14 ani în timp ce ieșeau din subsol, unde se adăpostiseră”, a adăugat grupul de apărare a drepturilor omului.

„Cazurile pe care le-am documentat arată o cruzime și o violență incalificabile și deliberate împotriva civililor ucraineni”, a declarat Hugh Williamson, directorul HRW pentru Europa și Asia Centrală, în comunicat. „Violul, crima și alte acte de violență împotriva persoanelor, aflate în custodia forțelor rusești, ar trebui să fie investigate ca fiind crime de război”.”

CNN a solicitat un comentariu din partea Ministerului rus al apărării cu privire la acest raport.

The post Human Rights Watch documentează presupuse crime de război comise de forțele ruse appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code