Economice

Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare

Imobilul din strada Domnească din Galați a fost construit între anii 1911 și 1912, și a fost ridicat la inițiativa lui Elie Climis, fiul lui Dimitrie Climis, unul dintre cei mai înstăriți comercianți ai orașului  de început de secol. Prima cerere către Serviciul Technic al Comunei Galaţi a fost depusa in 28 februarie 1911 pentru a ridica un imobil cu trei etaje și subsol. Autorizația de construcție avea să fie eliberată la 1 martie 1911, restul devenind apoi istorie, potrivit anunțului Sotheby’s. 

Grand Hotel este o clădire în stil compozit, cu elemente de decorație neoclasice și baroce. Din punct de vedere arhitectural se remarcă două bovindouri, dispuse simetric faţă de intrarea principală și care sunt bogat decorate, încadrate cu ornamente verticale cu motive geometrice și florale, bine puse în valoare la nivelul streaşinei prin frontoane decorative semicirculare.

Clădirea a fost naționalizată odată cu venirea comuniştilor la putere, iar în 1950 a devenit chiar sediu al Securității din Galați. 18 ani mai târziu, în 1968, aici era sediul Consiliului Popular al Municipiului Galaţi, iar începând cu 1990 și până în 2017, aici a funcționat Primăria.

Astăzi clădirea se prezintă în stare foarte bună, mai ales datorită faptului că a fost funcțională, cee cea păstrat-o într-o excelenta. Cu o suprafață construită desfășurată totalizând mai bine de 3.000 de mp și un teren mai mare de 3.200 mp, proprietatea oferă multiple opțiuni de folosire. Poate redeveni hotel sau poate fi transformată în spații de birouri sau apartamente.

Sursă text și foto: Sotheby’s 

default
default

The post Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code