NEWSNET

Economice

În contextul crizei provocate de Covid-19, MedLife deschide la Craiova un centru dedicat bolilor sistemului respirator

Centrul MedLife din Craiova, dedicat bolilor aparatului respirator, este deservit de o echipa multidisciplinară alcătuită din medici de boli interne, infecțioase, pneumologi și medici de recuperare, medicină fizică și balneologie, asistenți și kinetoterapeuți.

Centrul curpinde, între altele, o bază de reabilitare respiratorie, care întrunește standardele de excelență conform protocolului de medicină Ffzică şi de reabilitare post-Covid-19, aprobat de Ministerul Sănătății.

Centrul dispune şi de un sistem de tratament prin hipoxie – hiperoxie intermitentă, primul de acest fel din România. Acest sistem este folosit în creșterea capacitații respiratorii, în patologii cum ar fi: sindromul post Covid, astmul bronşic, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), deficite date de imobilizarea prelungită.

„De mai bine de un an și jumătate trecem printr-o perioadă foarte tensionată, în care tot mai mulți pacienți conștientizează cât de importantă este sănătatea plămânilor și a căilor respiratorii și cât de bine este să tragem aer adânc în piept. Am deschis acest centru pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor, reușind să avem o imagine 360 de grade asupra stării de sănătate a pacientului, prin echipele multidisciplinare create și aparatura disponibilă. Proiectul este, totodată, unul foarte ambițios, deoarece reprezintă o premieră în dezvoltarea serviciilor medicale private din această ramură, în regiunea Oltenia. Iar mai mult decât atât, pentru a face accesibil un astfel de centru unui număr cât mai mare de pacienți, am contractat cu CAS Dolj servicii de ambulatoriu pentru toate specialitățile clinice din structura acestuia și am obținut avizul Ministerului Sănătății pentru introducerea Pneumologiei și Reabilitării Medicale în structura cu paturi a MedLife Craiova„, a declarat Alida Gogescu, coordonatorul MedLife Craiova.

The post În contextul crizei provocate de Covid-19, MedLife deschide la Craiova un centru dedicat bolilor sistemului respirator appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code