Economice

În ultimul său discurs de Revelion, preşedintele italian Sergio Mattarella îşi exprimă optimismul în legătură cu 2022

„Dacă ne uităm la drumul pe care l-am parcurs împreună în aceşti şapte ani, sunt extrem de încrezător”, a spus politicianul, care îşi încheie singurul mandat de şef al statului, aşa cum este obiceiul în Italia.

„Italia va creşte. Şi va face asta în primul rând cu conştiinţa unui destin comun pentru poporul nostru şi pentru popoarele din Europa”, a declarat preşedintele, în vârstă de 80 de ani, scrie Agerpres.

Mandatul său se va încheia la începutul lui februarie.

În acelaşi timp, Mattarella a făcut apel la cetăţenii Italiei să se bazeze în continuare pe vaccinare în lupta împotriva pandemiei, pentru că ea îi poate proteja pe ei înşişi şi pe alţii de forme severe ale COVID-19.

El a reamintit de primele luni ale pandemiei, când nu existau vaccinuri, cadavrele erau transportate în camioane militare, şcolile, birourile şi magazinele erau închise, iar spitalele se aflau în pragul colapsului.

„Ce nu am fi dat să avem atunci un vaccin?”, a spus şeful statului, scrie Agerpres.

„Cercetarea şi ştiinţa, mai repede decât am fi sperat, ne-au oferit această oportunitate. A o rata este o insultă faţă de cei care nu au avut-o şi cei care încă nu au acces (la vaccin) nici astăzi”, a mai declarat Mattarella.

La sfârşitul lui 2021, 81,5% din populaţia Italiei primise cel puţin o doză de vaccin.

The post În ultimul său discurs de Revelion, preşedintele italian Sergio Mattarella îşi exprimă optimismul în legătură cu 2022 appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code