Economice

Închiderea termocentralelor pe cărbune ar putea fi suspendată în Germania

Chiar dacă soluţia ideală ar fi ca Guvernul de la Berlin să-şi respecte ţinta de închidere a termocentralelor pe cărbune până în 2030, în documentul consultat de Reuters se precizează că obiectivul este reducerea consumului de gaze naturale în producţia de energie electrică. „În acest context, închiderea termocentralelor pe cărbune poate fi suspendată până la noi ordine, după o examinare de către autoritatea de reglementare în energie”, se precizează în documentul menţionat.

Printre măsurile incluse în pachetul analizat se numără oferirea de împrumuturi cu dobânzi reduse companiilor care suferă de probleme cu lichidităţile din cauza preţurilor mari la energie. De asemenea, începând din luna ianuarie 2023 ar urma să intre în vigoare reduceri de taxe pentru investiţiile în protejarea climei şi eficienţa energetică.

Liderii partidelor care formează coaliţia guvernamentală din Germania ar urma să finalizeze pachetul de măsuri în cursul zilei de miercuri, au declarat anterior mai multe surse din interiorul coaliţiei.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code