Economice

Industria auto europeană este din nou bănuită că s-a asociat într-un cartel

În paralel, Comisia Europeană a solicitat informaţii de la mai multe companii active în sectorul auto, fără a dezvălui numele companiilor.

„Inspecţiile şi solicitările de informaţii vizează o posibilă înţelegere cu privire la colectarea, gestionarea şi recuperarea autoturismelor şi utilitarelor aflate la finalul duratei de funcţionare care sunt considerate deşeuri” a precizat Comisia Europeană.

Constructorul auto german BMW a informat că a primit o solicitare de a furniza informaţii şi a adăugat că va răspunde la această solicitare. La rândul său, rivalul Mercedes Benz a anunţat că nu se aşteaptă să fie amendat deoarece cooperează cu Comisia Europeană şi Autoritatea pentru concurenţă din Marea Britanie.

Companiile care sunt găsite vinovate de încălcare regulilor UE cu privire la carteluri riscă amenzi de până la 10% din cifra lor de afaceri globală.

În ultimul deceniu Comisia Europeană a acordat amenzi cu o valoare totală de aproximativ 2,2 miliarde de euro pentru companiile care au pus la punct carteluri pe piaţa pieselor de schimb.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code