NEWSNET

Economice

Intesa Sanpaolo a ajuns la un acord cu sindicatele în privința pensionărilor anticipate din planul de restructurare a societății

Anunţul vine înaintea prezentării noului plan de afaceri, în februarie, după ce anul trecut Intesa a achiziţionat rivala UBI, obţinând controlul a peste o cincime din piaţa italiană.

Ţinând cont de un alt acord încheiat în 2020, după tranzacţia cu UBI, 9.200 de angajaţi vor părăsi banca până în primul trimestru din 2025 şi 4.600 până în decembrie 2025, a informat Intesa.

„Am adoptat decizii înaintea prezentării noului plan de afaceri, care ar urma să acorde un rol important digitalizării”, a afirmat Giuseppe Milazzo, secretar general al sindicatului bancar FABI.

Angajaţii Intesa care ajung la vârsta pensionării până în decembrie 2028 se pot pensiona anticipat. Plecările sunt toate voluntare, iar noii angajaţi vor beneficia de contract de muncă permanent.

Analistul Azzurra Guelfi de la Citi a calculat că, în urma acordului cu sindicatele, Intesa ar putea economisi 200 de milioane de euro înainte de taxe, impactul negativ asupra capitalului fiind de aproximativ 10 puncte de bază, „gestionabil ţinând cont de nivelul solid al capitalului băncii”.

Luna aceasta, Intesa a îmbunătăţit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale peste aşteptări, pe fondul unor pierderi din împrumuturi mai reduse decât se estima.

Câştigurile Intesa confirmă imaginea încurajatoare a sectorului bancar, după ce rivale ca BNP Paribas (Franţa), BBVA (Spania) şi Lloyds (Marea Britanie) au anunţat rezultatele foarte bune, sprijinite de scăderea provizioanelor pentru creditele neperformante.

În trimestrul trei din 2021, profitul net al Intesa s-a situat la 983 de milioane de euro (1,1 miliarde de dolari), mult peste estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care se aşteptau la 850 de milioane de euro.

Intesa se aşteaptă acum să raporteze un profit pentru 2021 de peste patru miliarde de euro, cifra de patru miliarde de euro fiind ţinta anterioară a Intesa, pe care a realizat-o în primele nouă luni ale anului.

Cele mai mari grupuri bancare italiene – UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA – sunt prezente şi pe piaţa din România.

The post Intesa Sanpaolo a ajuns la un acord cu sindicatele în privința pensionărilor anticipate din planul de restructurare a societății appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code