Economice

Investiție de 14 milioane de euro în cea mai mare stație de procesare a semințelor din România, operată de grupul american Corteva

Noua unitate de depozitare și condiționare în care Corteva a investit 14 milioane de euro  va permite companiei să scurteze lanțul de aprovizionare, să-și sporească capacitatea de reacție și de livrare, cât și capacitatea de prelucrare la nivel european, pentru a susține creșterea din regiune, informează compania ale cărei investiții totale pe plan local, în unitatea de la Afumați, au ajuns la 74 milioane euro.

De asemenea, investiția va permite companiei să creeze aproape 20 de noi posturi contractuale, pe lângă cele 300 permanente și sezoniere deja existente.

Potrivit companiei, cererea de semințe din partea fermierilor este tot mai mare, atâ la nivel național cât și la nivel internațional.

Unitatea de producție a semințelor de la Afumați, aflată la 12 km est de București, este una dintre cele mai moderne facilități de producție Corteva din lume și cea mai mare stație de procesare a semințelor din România. Aflată în funcțiune încă din 2006, aceasta produce semințe de porumb și floarea-soarelui pentru clienți de pe întreg teritoriul Europei.

“ Cu ajutorul noii investiții, vom ajuta fermierii să obțină rezultate mai bune și să răspundă cererii tot mai mari de semințe de floarea-soarelui de înaltă calitate, în contextul unor eforturi continue menite să îi ajute pe fermieri să își îmbunătățească performanțele”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience Romania&Moldova,

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code