Flux-stiri

Iohannis, discuții cu președintele BM despre asistența pentru gestionarea situației refugiaților

  • Cei doi au discutat despre asistența pe care Banca Mondială ar putea să o acorde autorităților române și țărilor din regiune în efortul de gestionare a situației refugiaților.
  • Președintele Grupului Băncii Mondiale a subliniat rolul important al României în gestionarea fluxului de refugiați și a adus în atenție intenția Băncii Mondiale de a include România, dar și Republica Moldova, în rândul beneficiarilor sprijinului mobilizat, până în prezent, de instituția financiară internațională, la nivel global, în contextul războiului din Ucraina.
  • Klaus Iohannis a reiterat importanța asistenței oferite de Banca Mondială în implementarea reformelor asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență, subliniind oportunitățile oferite prin implementarea reformelor și proiectelor de investiții.

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întâlnire cu președintele Grupului Băncii Mondiale, David R. Malpass. S-a discutat despre asistența pe care Banca Mondială ar putea să o acorde autorităților române și țărilor din regiune în efortul de gestionare a situației refugiaților.

„Agenda discuțiilor a vizat, cu prioritate, situația generată de războiul din Ucraina, cu accent pe asistența pe care Banca Mondială ar putea să o acorde autorităților române și țărilor din regiune, în general, în efortul de gestionare a situației refugiaților. De asemenea, a fost discutată nevoia de dezvoltare a parteneriatului dintre Grupul Băncii Mondiale și România, pentru un răspuns cât mai adecvat în raport cu provocările economico-sociale actuale”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Conform acestuia, președintele Grupului Băncii Mondiale a subliniat rolul important al României în gestionarea fluxului de refugiați și a adus în atenție intenția Băncii Mondiale de a include România, dar și Republica Moldova, în rândul beneficiarilor sprijinului mobilizat, până în prezent, de instituția financiară internațională, la nivel global, în contextul războiului din Ucraina.

Klaus Iohannis a salutat inițiativa și a subliniat faptul că obiectivul României este trecerea la un model economic competitiv, sustenabil și incluziv.

„În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a menționat că prioritățile României vizează utilizarea cât mai eficientă a fondurilor europene, investițiile în dezvoltarea capitalului uman, sprijinirea economiei viitorului și a dezvoltării piețelor, precum și securitatea energetică, care a devenit imperativă în condițiile actuale. Președintele României a precizat, de asemenea, că transformarea digitală a țării noastre reprezintă, alături de tranziția verde, o parte importantă a agendei de redresare post-pandemică și dezvoltare durabilă a țării, alături de reforme și investiții substanțiale care vizează infrastructura de transport, cea energetică și marile sisteme publice, îndeosebi educația și sănătatea”, se mai arată în comunicat.

În contextul evaluării efectelor economice ale războiului din Ucraina, președintele României a subliniat necesitatea unor abordări proactive, axate nu doar pe soluționarea temporară a problemelor generate de creșterile de prețuri și criza energetică, ci și pe valorificarea unor oportunități evidente de creștere a securității energetice, alimentare și tehnologice în regiune.

De asemenea, Klaus Iohannis a reiterat importanța asistenței oferite de Banca Mondială în implementarea reformelor asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență, subliniind oportunitățile oferite prin implementarea reformelor și proiectelor de investiții.

„Președintele Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanții Băncii Mondiale și pe marginea prognozelor macroeconomice ale instituției financiare, atât la nivel global, cât și pentru România, concluzia fiind aceea că, într-un context global marcat de o tendință generală de încetinire economică, deciziile de politică economică vor avea un rol decisiv în susținerea creșterii economice. La rândul său, Președintele Grupului Băncii Mondiale a exprimat angajamentul instituției de a sprijini prioritățile de dezvoltare ale României, în acord cu cadrul actual de parteneriat și în virtutea bunei relații de cooperare pe care instituția financiară internațională a avut-o cu România în ultimele trei decenii”, potrivit Administrației Prezidențiale.

The post Iohannis, discuții cu președintele BM despre asistența pentru gestionarea situației refugiaților appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code