NEWSNET

Economice

Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier

Președintele a spus într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni după consultările cu partidele politice parlamentare că-l desemnează pe șeful USR Dacian Cioloș pentru funcția de premier. El a spus că în timpul consultărilor le-a reiterat partidelor politice importanța unor chestiuni care trebuiesc rezolvate indiferent cine guvernează, printre acestea numărându-se pandemie, scumpirea energiei, creșterea celorlalte prețuri ca urmare a scumpirii energiei, atragerea banilor din PNRR.

„În toate discuțiile, am reiterat importanta unor chestiuni care trebuiesc rezolvate indiferent cine guvernează. Este extrem să se gestioneze bine situația pandemică. Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație”, a declarat președintele Iohannis.

După această introducere, președintele a spus că din consultări a reținut o singură propunere și a anunțat că-l desemnează pe Dacian Cioloș să încerce să formeze un nou Guvern.

„Fomațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică. Și anume, Am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş”, a spus președintele.

The post Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code