NEWSNET

Economice

Iohannis: Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Ce spune preşedintele despre refacerea coaliţiei cu USR

„Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Evident. Aşa scrie în Constituţie, nu există nicio piedică”, a spus Iohannis.

El a fost întrebat dacă Florin Cîţu mai poate fi premier în vreo formulă de Guvern după votul din Parlament asupra moţiunii de cenzură şi dacă ia în calcul să facă o nouă desemnare a acestuia.

Şeful statului participă, miercuri, la Summitul UE-Balcanii de Vest, care are loc în Slovenia, la Brdo. Marţi, şeful statului a participat la reuniunea informală a Consiliului European.

Iohannis, despre refacerea coaliţiei: E greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme Guvernul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu privire la posibilitatea refacerii coaliţiei prin cooptarea USR la guvernare, că este „greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme Guvernul”.

„Când se formează un Guvern, persoana desemnată de preşedinte trebuie să caute să facă o majoritate, deci problema trebuie să şi-o pună cel care va fi desemnat să-şi caute o majoritate, dar sigur că pe mine mă preocupă. (…) Dacă vrem să analizăm faptele şi nu poveştile politice, vedem că USR a fost în Guvern, a abandonat guvernarea, a votat USR împreună cu PSD şi AUR pentru căderea Guvernului din care au făcut parte. Aceştia sunt nişte paşi politici cu mare greutate şi nu ştiu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme Guvernul”, a spus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă mai vede posibilă refacerea coaliţiei cu cooptarea USR la guvernare după votul la moţiunea de cenzură şi după ultimele declaraţii ale liderilor acestei formaţiuni politice.

The post Iohannis: Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Ce spune preşedintele despre refacerea coaliţiei cu USR appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code