Economice

Iohannis: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare

„Dragi români, ştiu că sunteţi îngrijoraţi de conflictul care are loc nu departe de graniţele ţării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale”, a afirmat şeful statului după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării care a avut loc la Palatul Cotroceni.

În acest sens, a evocat apartenenţa României la NATO.

„Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina”, a asigurat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia şi Ucraina.

„Încă din 26 ianuarie, în şedinţa CSAT, am analizat toate scenariile posibile şi am luat măsurile necesare pentru a fi pregătiţi indiferent de evoluţia situaţiei. Am discutat şi acum în cadrul şedinţei de astăzi a CSAT despre ultimele evoluţii şi măsurile care trebuie luate urgent pentru a răspunde acestei situaţii de criză majoră. România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia şi Ucraina”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code