Flux-stiri

Ion Cristoiu, despre scandalurile din USR și AUR: Suspectez o uriașă diversiune în perspectiva alegerilor anticipate

  • Publicistul Ion Cristoiu analizează scandalurile izbucnite în această săptămână în interiorul AUR și USR și le coroboreză cu tensiunile și planurile de fuziune apărute în rândul unor partide extraparlamentare.
  • Ion Cristoiu nu exclude ca scandalul din AUR să fi fost pus la cale de copreședintele AUR, George Simion, pentru a intra în atenția presei mainstream.
  • Ion Cristoiu spune însă că nu există riscul ca George Simion să fie contestat în partid, dar dacă AUR va intra într-o turbulență precum USR atunci vom asista la o diversiune în perspectiva declanșării alegerilor anticipate.

Publicistul Ion Cristoiu analizează scandalurile izbucnite în această săptămână în interiorul AUR și USR și le coroboreză cu tensiunile și planurile de fuziune apărute în rândul unor partide extraparlamentare precum PMP și ALDE, suspectând un plan de curățire a scenei politice  pentru eventuale alegeri anticipate la vară.

Ion Cristoiu nu exclude ca scandalul din AUR să fi fost pus la cale de copreședintele AUR, George Simion, pentru a intra în atenția presei mainstream.

Eu aș lansa o ipoteză. Grăbesc un pic acest punctaj al dvs și să ajungem la AUR. Eu nu cred că în interiorul AUR este scandal. Cred că a fost o diversiune pusă la cale de George Simion. Cei care atacă acest partid nu au înțeles că este un partid tipic cum este și partidul lui Le Pen, care nu trăiește decât prin scandaluri mediatice. Partidele acestea extremiste- eu nu văd peiorativ, extremist, asta e, el și-a ales să fie. Și adjectivul de extremist le aduce voturi- aceste partide extremiste sunt boicotate de presa mainstream din Occident. Și atunci, în toate țările occidentale, ca și în Franța, ca să poată să iasă în evidență provoacă scandaluri, manipulări, și-atunci, fiecare scandal, mai ales la noi, fiecare campanie dusă împotriva AUR, că e fascist, că e neolegionar nu face decât să crească interesul pentru AUR”, a afirmat publicistul la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, vineri seara, la SMART TV.

Ion Cristoiu spune însă că nu există riscul ca George Simion să fie contestat în partid, dar dacă AUR va intra într-o turbulență precum USR atunci vom asista la o diversiune în perspectiva declanșării alegerilor anticipate.

„Nu cred că vor risca să pună la îndoială autoritatea lui George Simion, dar facem un fel de pariu pentru când ne vedem vinerea viitoare, dacă săptămâna viitoare intră în aceeași turbulență și AUR, încep să suspectez o uriașă diversiune în perspectiva alegerilor anticipate. (…) Haideți să ne uităm un pic la scena politică. Vom constata niște mici pași care fac parte dintr-un mare pas- distrugerea tuturor partidelor extraparlamentare. ALDE e în negocieri cu PNL pentru fuziune, PMP e pe rupere, vor avea un congres în februarie și s-ar putea să se rupă sau s-ar putea să învingă echipa lui Tomac și atunci să fuzioneze cu PNL. Pe dreapta ar urma să dispară două partide, în eventualitatea anticipatelor, ați înțeles. Pro Romania ar urma să se verse în PSD și dacă USR va fi sfâșiat de aceste probleme, sau pleacă Dacoan Cioloș sau acceptă să rămână, dar partidul moare, și dacă și AUR intră într-o turbulență, vom constata că în perspectiva alegerilor anticipate, care mai mult ca sigur vor fi în vară, scena politică se simplifică, da? Rămân două partide, care își vor împărți friptura. Este o înțelegere tacită să dispară celelalte partide și gândiți-vă mai ales la ruptura din USR, electoratul se va duce la cine? La PNL. Dacă observați, în partea dreaptă sunt cele mai multe probleme”, a explicat publicistul.

În opinia sa, AUR nu reprezintă o problemă deoarece, chiar dacă ar obține 200% la alegeri, nu ar intra la guvernare din cauza imaginii de partid nefrecventabil peste care nimeni nu ar trece, având în vedere statutul României de țară membră a NATO și UE.

„AUR nu reprezintă o problemă pentru cele două mari partide. E partid nefrecventabil și dacă va avea și 200% nu va intra la guvernare în veci. S-ar putea ca la locale să câștige, dar acolo să i se dea voie. Suntem în NATO, în alte structuri, nu riscă nimeni nici din România, nici din străinătate să aducă la guvernare un astfel de partid. Deci, toate voturile care s-ar da la alegeri ar fi pierdute, pentru că poate să rămână un partid brav de opoziție”, a susținut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că alegerile anticipate ar duce la o alianță PNL-PSD mai puternică decât acum deoarece tensiunile dintre ele, generate de convingerea fiecărui partid că are mai multe voturi decât celălalt, vor dispărea.

„Există poate o înțelegere tacită pentru că nu este exclus ca, fiind alegeri anticipate și nefiind un câștigător detașat, cele două partide chiar să facă o alianță ca lumea. La ora actuală, tensiunile dintre cele două partide care alcătuiesc coaliția vin din faptul că fiecare crede că are mușchi. În momentul în care are loc o confruntare, rezultatul meciului potolește cele două partide pe mai mulți ani. Și-atunci, alianța care s-ar face, iată un paradox, ar fi mult mai puternică decât cea de acum pentru că fiecare partid ar ști că nu are mai mult decât a obținut la alegeri. Mi se pare o curățire a scenei politice în așa fel încât să rămână numai cele două partide”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu susține că alegerile anticipate sunt vitale pentru România și îl critică pe președintele Iohannis pentru că nu a lăsat coaliția PNL-USR-UDMR să se consume, forțând concubinajul cu PSD.

„Alegerile anticipate sunt de un interes național vital pentru România. Fomarea acestei coliții a dus la un dezechilibru cumplit al democrației din România. Avem o putere mai puternică ca niciodată și avem o Opoziție. Uitați-vă cum arată Opoziția. USR clar va fi paralizat, indiferent de rezultatele bătăliei dintre ei, AUR este pus la index și este blocat ca partid frecventabil. Klaus Iohannis, autorul acestui concubinaj, are o mare responsabilitate istorică pentru că trebuia lăsată acea coaliție de dreapta, PNL-USR-UDMR, să se consume, aveam în opoziție un partid de stânga, PSD, cu valorile lui, mai conservatoare, chiar un pic mai suveraniste. A adus la putere PSD, a bruxelizat PSD care, în materie de politică externă, de ce vreți, nu mai are nicio nuanță. Deci am luat un partid din opoziție și i-am rupt dinții și de-aia se duc oamenii către AUR. La ora actuală, PSD este al doilea partidul meu al lui Klaus Iohannis. (…) Merita acest sacrificiu dacă această coaliție mergea. Nu vedeți că nu merge?”, a punctat publicistul.

„Evenimentul numărul 1, care depășește de departe criza ucraineană, este înțelegerea China-Rusia”

Publicistul Ion Cristoiu remarcă înțelegerea dintre Rusia și China cu prilejul participării lui Vladimir Putin la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing prin care cele două țări se susțin și își rezolvă reciproc problemele în raport cu SUA și Occidentul, inclusiv economice.

„Evenimentul numărul 1, care depășește de departe criza ucraineană, este înțelegerea China-Rusia, cu ocazia vizitei lui Putin, la deschiderea Jocurilor Olimpice. Este un comunicat istoric din punct de vedere al geopoliticii în care și China și Rusia și-au trecut dușmanii. În timp ce China spune că nu e de acord cu extinderea NATO, rezolvă în comunicat interesele Rusiei. SUA, pentru a putea contracara adevărata putere care este China, a creat în Asia un fel de NATO nou. E un pact între Australia, Marea Britanie și SUA. Ei, în comunicatul comun, amenințarea ridicată de acest pact este criticată de Rusia, Rusia este de acord că Taiwanul este parte a Chinei. Deci cele două puteri și-au rezolvat problemele. Din punctul de vedere politic fiecare stat și-a rezolvat o problemă în raport cu SUA și Occidentul. Apoi, există o sumă de tratate, inclusiv economice, care s-au semnat și se vor semna acum, dintre care cel mai tare este că Rusia livrează gaz de 117 miliarde de dolari Chinei. Asta înseamnă că Rusia nu va mai depinde de exportul de gaze în Occident”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu este convins că, în aceste condiții, Rusia nu va invada Ucraina, iar conflictul va fi stins, pentru a se concentra în zona Asiei, unde SUA, Marea Britanie și Australia au creat un nou NATO.

„Nu va fi nicio invazie. Mai mult ca sigur Rusia a avut drept scop să sufoce Ucraina pentru că toată această stare de tensiune, exagerată de Occident, face ca economia Ucrainei să se sufoce, nu au niciun interes. Probabil că se va merge la proclamarea independeței Donbasului și cred că SUA și Biden își vor da seama și vor cicatriza aici conflictul, că e ușor. Rușii fac mult caz, exagerează și ei amenințarea și trebuie să se ducă acolo, pentru că, v-am spus mai înainte, au făcut un fel de NATO în Asia. Acolo e o problemă uriașă și până la urmă cred că așa se va rezolva. Oricum în timpul Olimpiadei nu se va putea face nicio mișcare. Secvența genială e cea  atunci când a trecut delegația Ucrainei, Putin dormea. E foarte important asta pentru că pe perioada transmisiei, pe care am văzut-o, Putin nu a apărut, nici când au trecut rușii. Numai când au trecut ucrainenii l-au arătat dormind. Vă imaginați care e mesajul”, a explicat publicistul.

The post Ion Cristoiu, despre scandalurile din USR și AUR: Suspectez o uriașă diversiune în perspectiva alegerilor anticipate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code