Economice

Iran şi-a închis frontiera cu Irak şi a suspendat zborurile spre această ţară

Ciocniri violente au ucis luni la Bagdad cel puţin 20 de persoane, după ce anunţul lui Sadr i-a determinat pe susţinătorii săi să ia cu asalt sediul guvernului şi a dus la confruntări între aceştia şi grupări rivale, scrie Agerpres.

Milioane de iranieni călătoresc în fiecare an în oraşul irakian Kerbala pentru ritualul denumit Arbaeen, care marchează sfârşitul celor 40 de doliu pentru nepotul Profetului Mohamed, Imamul Hussein. În acest an, Arbaeen pică pe 16-17 septembrie.

„Frontiera cu Irakul a fost închisă. Din motive de siguranţă, este necesar ca iranienii să se abţină de la a călători în Irak până la noi informaţii”, a declarat ministrul-adjunct al afacerilor interne iranian Majid Mirahmadi, citat televiziunea de stat.

Potrivit televiziunii de stat, Iranul a suspendat toate zborurile spre Irak „până la noi informaţii în legătură cu revoltele în curs”.

„Încercăm să aranjăm un zbor de urgenţă pentru a aduce înapoi iranieni din Irak şi de la Bagdad, (iranieni) care se află în prezent la aeroport. Sperăm să-i evacuăm astăzi”, a declarat un oficial de rang înalt al aviaţiei iraniene.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code