NEWSNET

Economice

Iranul a capturat o navă străină, sub acuzația de contrabandă cu motorină

Gardienii Revoluţiei, facțiunea armată a Republicii Islamice Iran, au anunţat sâmbătă că au sechestrat o navă străină în Golf care făcea contrabandă cu combustibil şi i-a arestat echipajul.

„Mulţumită serviciilor noastre de informaţii şi unei operaţiuni coordonate, marina noastră a capturat o navă străină cu 11 membri ai echipajului în apele noastre teritoriale”, a declarat colonelul Gardienilor Revoluţiei Ahmad Hajian, citat de Iribnews, website-ul televiziunii de stat.

„O navă străină, care transporta motorină de contrabandă, a fost capturată”, a precizat el în oraşul Parsian (sud).

„După inspecţie, peste 150.000 de litri de motorină de contrabandă au fost descoperiţi”, a adăugat el.

Hajian a mai spus că cei 11 membri ai echipajului navei au fost reţinuţi pentru a fi interogaţi. El nu a precizat naţionalitatea echipajului, pavilionul navei şi nici data când a fost capturată.

Incidentul are lor după o serie de atacuri asupra navelor comerciale în apele maritime ale Golfului, de unde provine şi tranzitează o mare parte din petrolul lumii.

Pe 10 noiembrie, Gardienii Revoluţiei iraniene au anunţat eliberarea unui petrolier navigând sub pavilion vietnamez pe care l-au capturat în octombrie în Marea Arabiei.

The post Iranul a capturat o navă străină, sub acuzația de contrabandă cu motorină appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code