Economice

Japonezii de la Honda vor investi 64 mld. USD în cercetare și dezvoltare în următorii zece ani

Conform Honda, principalul obiectiv al investițiilor anunțate este lansarea a nu mai puțin de 30 de modele electrice până în 2030. Totodată, compania niponă țintește vânzări de două milioane de vehicule electrice anual.

Strategia marchează un punct de cotitură în istoria mărcii Honda care vizează de această dată trecerea rapidă la mașini electrice în încercarea de a ține pasul cu competitorii din Europa și SUA.

În ciuda acestei schimbări de strategie, Honda, ca și alți producători japonezi de vehicule, a menționat că nu va renunța la tehnologia sistemelor hibride de propulsie pentru că numeroase piețe – în special cele emergente – au o infrastructură neadaptată mobilității 100% electrice, iar tranziția va dura mult timp.

„În niciun caz acesta nu este sfârșitul mașinilor hibride. (…) Vom dezvolta modelele hibride actuale și le vom folosi în strategia noastră”, a declarat Toshihiro Mibe, directorul executiv al Honda.

Pe lângă dezvoltarea de mașinii 100% electrice, oficialii Honda au anunțat și implicarea în producția de baterii „solid state”.

Colaborare Honda – General Motors

Cu doar câteva zile în urmă, Honda a anunțat și o colaborare cu grupul american General Motors care vizează dezvoltarea unei linii de vehicule electrice accesibile, cu accent pe modele crossover.

Cei doi producători auto susțin că, începând cu 2027, vor putea produce „milioane” de vehicule electrice. Această țintă va putea fi atinsă în principal prin standardizarea unor echipamente și tehnologii.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code