Economice

JC Flowers vrea să se retragă din România. Fondul american a început negocierile pentru exit-ul din First Bank – surse

După multiple tatonări, în 2018, J C Flowers se decide şi bate palma cu grecii de la Piraeus Bank pentru a achiziţiona sucursala acestora din România. Achiziţia a fost făcută, dimensiunile băncii reduse la jumătate din punct de vedere al dimensiunii reţelei şi capitalul majorat cu 75 de milioane de lei în 2019. De asemenea, au fost făcute şi investiţii în digitalizarea accelerată a băncii.

Planul J C Flowers prevedea investiţii şi dezvoltare masivă a băncii pentru următorii patru ani, după care americanii erau decişi să facă un exit fructuos de pe piaţa românească. Din nefericire pentru ei, chiar dacă au schimbat preşedintele, a venit pandemia Covid19,. Americanii însă se ţin în continuare de planul lor de a vinde, potrivit surselor noastre.

Astfel, investitorii JC Flowers ar fi început o vânătoare de oferte pentru a-şi vinde perla coroanei din România, First Bank. Până acum nu ar fi apărut o ofertă competitivă, dar de curând JC Flowers pare că ar fi găsit un cumpărător și și-ar putea lua adio de la România, conform unor surse din mediul bancar. Până la acest moment, J C Flowers nu a oferit un răspuns oficial la întrebările Economica.net pe această temă.

În 2020, a avut loc fuziunea dintre Bank Leumi România (bancă absorbită) şi First Bank (bancă absorbantă), finalizată la finele lunii aprilie 2020.Conform raportului BNR pe 2020, First Bank are o cota de piaţă de 1,31%.

 

The post JC Flowers vrea să se retragă din România. Fondul american a început negocierile pentru exit-ul din First Bank – surse appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code