Economice

Kamala Harris: NATO a devenit mai puternică, iar Rusia mai slabă după atacarea Ucrainei

„Alianţa NATO este mai puternică şi Rusia este mai slabă din cauza a ceea ce Putin a făcut, aceasta este foarte clar pentru noi”, a declarat Harris, în timp ce gazda sa, preşedintele polonez Andrzej Duda, a denunţat „barbaria” forţelor ruse, „barbarie care are caracteristicile unui genocid”.

„Trebuie să salvăm Ucraina”, a declarat şeful statului polonez. „Trebuie să adoptăm noi sancţiuni împotriva Rusiei. Nu putem tolera activităţi militare care au caracteristicile unui genocid”, a spus el.

După ce au evocat bombardamentele ruse asupra unor spitale din Ucraina, Duda a declarat că procurorii Curţii Penale de la Haga se află în prezent în Polonia pentru a aduna dovezi asupra unor eventuale crime de război, atât pe baza unor mărturii de refugiaţi, cât şi pe baza unor înregistrări video aduse pe telefoane mobile.

„Cred că această muncă se va solda cu acte de acuzare foarte serioase şi care vor duce la condamnarea de criminali de război”, a mai spus Duda.

Evocând la rândul său „atrocităţile inimaginabile” din ultimele 24 de ore şi bombardamentul asupra unor clădiri ce găzduiau un spital pediatric şi o maternitate, Harris a subliniat că Ministerul Justiţiei american a înfiinţat la rândul său un grup de lucru pentru a ancheta asupra unor presupuse „activităţi criminale” ale unor „instituţii şi particulari, inclusiv oligarhi”.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code