Economice

Kazahstanul sărbătorește astăzi cea de-a 31-a aniversare ca stat suveran și modern

În prezent, Kazahstanul este recunoscut pe scară largă ca o poveste de succes care a atins acest stadiu de dezvoltare prin perseverență, prin utilizarea atentă a resurselor naturale și prin ample reforme economice și politice.

Este o țară unică în care 130 de naționalități trăiesc în armonie, Kazahstanul fiind un amestec de culturi și diversitate, un model de toleranță interetnică de la care multe țări din întreaga lume ar putea învăța lecții importante în ceea ce privește păstrarea identității culturale și a păcii între diferitele grupuri etnice.

În anii de independență, profitând de vastele sale resurse naturale, în combinație cu o viziune strategică asupra viitorului de modernizare și dezvoltare rapidă, Kazahstanul își propune să își mențină poziția tot mai proeminentă în Eurasia, precum și să devină un jucător din ce în ce mai important pe scena socio-economică și geopolitică mondială.

Kazahstanul și România mențin un dialog politic regulat, iar grupurile de prietenie sunt active în parlamentele celor două țări. Există, de asemenea, o strânsă coordonare a eforturilor în cadrul Organizației Națiunilor Unite și al altor foruri internaționale.

Anii de parteneriat bilateral arată că Kazahstanul a devenit un partener cheie al României în Asia Centrală, fiind angajat într-un dialog dinamic și fructuos atât în context bilateral, cât și multilateral. Astana și Bucureștiul își coordonează eforturile în cadrul Organizației Națiunilor Unite, OSCE și în alte foruri internaționale. Consultări politice au loc anual la nivelul ministerelor afacerilor externe, precum și evenimente interparlamentare și ședințe ale comisiei interguvernamentale se desfășoară în mod continuu.

În plus, Kazahstanul și-a asigurat rolul de punte geografică, economică și politică solidă între Est și Vest, iar în prezent țara face tot posibilul pentru a-şi îndeplini acest rol și pentru a-și consolida statutul respectat de care se bucură.

Ziua Independenței este un bun prilej pentru poporul kazah de a sărbători ceea ce s-a realizat până în prezent și de a-și reafirma angajamentul de a continua progresul și de a stabili obiectivele pentru viitor.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code