NEWSNET

Flux-stiri

Klaus Iohannis despre pensii și alocații: „Sunt majorări, atât cât s-a putut acum”

Referitor la moțiunea de cenzură, Klaus Iohannis a spus că i se pare neavenită. Dacă țara este cuprinsă de pandemie și suntem într-o criză economică, nu vii din opoziție și depui o moțiune de cenzură. Asta arată doar că PSD nu e doar cinic, este și iresponsabil.

Nimeni nu și-a dorit această epidemie, absolut nimeni nu și-a dorit o criză economică, dar aceasta a venit. Aici suntem. Evident că toată lumea îșii dorește să câștige mai bine, însă pentru a fi posibil trebuie să existe acești bani. Nu e posibil să împarți bani care nu există. Eu am spus de la început că nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile să plătească nota de plată pentru epidemie și recesiune. Și atunci, cu toate că marea majoritate a economiștilor a repetat că nu se pot mări pensiile și alocațiile, am cerut soluții pentru a fi majorate, atât cât se poate, și iată că au venit cu soluții, majorare etapizată, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuși.

Poziția față de situația din Belarus
Klaus Iohannis a participal la discuția cu liderii europeni referitor la situația din Belarus. Președintele a solicitat încetarea imediată a violențelor împotriva protestatarilor pașnici. Trebuie luate măsuri suplimentare din partea UE, inclusiv acordarea de sancțiuni pentru cei vinovați de fraudarea alegerilor și de aprobarea violențelor împotriva protestatarilor.

Trebuie susținute aspirațiile cetățenilor din Belarus pentru democrație și libertate.

Referitor la situația militarilor români din Mali, Iohannis a precizat că aceștia se află în siguranță.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code