Economice

La ce preț vinde TAROM cele patru avioane Boeing vechi de aproape 30 de ani

TAROM a publicat prețurile de pornire pentru vânzarea pentru cele patru avioane:

  • pentru avionul înregistrat YR-BGA, prețul este de 860.000 de dolari
  • pentru avionul înregistrat YR-BGB, prețul este de 860.000 de dolari
  • pentru avionul înregistrat YR-BGD, prețul este de 1,27 milioane de dolari
  • pentru avionul înregistrat YR-BGE, prețul este de 1,37 milioane de dolari

Avioanele se vând în condițiile tehnice „așa cum sunt, unde sunt”, se mai arată în anunț.

Anunțul TAROM de vânzare a avioanelor este valabil până la data de 21 aprilie și oferă documentația de vânzare la cerere.

Acționarii TAROM au decis pe 1 aprilie scoaterea la vânzare a celor patru avioane Boeing 737-300, pe care compania le-a recepționat în 1993 și 1994. Aceste patru avioane vor fi vândute “la valoarea cea mai mare dintre cea contabilă neamortizată și valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, cu condiția ca valoare de vânzare să nu fie mai mică decât cea contabilă neamortizată, se mai arată în hotărârea AGEA.

Valoare mai mică pentru avioanele TAROM

Ce se poate observa din prețurile de pornire afișate acum de companie este valoarea mai mică față de acum un an, când TAROM anunța că vrea să vândă 14 aeronave vechi. Atunci, avioanele YR-BGA și YR-BGB aveau un preț de pornire de 1,48 milioane de dolari, iar celelalte două, de 6,42 milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI TAROM negociază închirierea a până la opt avioane Boeing 737-800

Proteste pentru salarii

Sindicaliştii companiei au organizat joi, 7 aprilie, un miting de protest în faţa sediului operatorului aerian.

„Nemulţumirile sunt legate de lipsa unei grile de salarizare la compania TAROM, apoi remuneraţia angajaţilor companiei. Din cei 1.271 de angajaţi, peste 400 sunt plătiţi cu salariul minim, în lipsa unor măsuri sociale acordate angajaţilor companiei. Am rămas cu salariile foarte, foarte jos. Ultima majorare de salariu a fost în 2008. Suntem într-o grevă japoneză de o săptămână. Neavând personal suficient, practic muncim mai mult decât ar trebui. De exemplu, lucrează doi mecanici la cinci avioane. Ar trebui să fie cinci mecanici la cinci avioane. Aşteptăm să sensibilizăm Ministerul Transporturilor, Guvernul României şi managementul politic pus la TAROM şi să găsească soluţie să angajeze personal la un nivel suficient”, a declarat pentru AGERPRES Narcis Pascu, preşedintele Sindicatul Unit.

Compania națională a încheiat anul 2021 cu o pierdere de circa 400 de milioane de lei, al 14 an consecutiv de când compania nu a mai realizat profit. Ultimul an când TAROM a fost pe plus a fost 2007, atunci când profitul a fost de aproape 73 de milioane de lei.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code