Economice

Lanţurile alimentare de aprovizionare se prăbuşesc în Ucraina. Rezervele de apă şi alimente sunt aproape epuizate la Mariupol

”Lanţul de aprovizionare cu alimente al ţării se rupe. Transporturile de bunuri au încetinit din cauza insecurităţii şi reticenţei şoferilor” de a efectua deplasări, a declarat din Polonia la un briefing de presă Jakob Kern, coordonatorul WFP pentru situaţii de urgenţă în criza ucraineană.

El şi-a exprimat îngrijorarea în special cu privire la oraşele ucrainene încercuite de trupele ruse, precum Mariupol, în acesta din urmă rezervele de alimente şi apă fiind aproape epuizate şi convoaiele umanitare nu pot pătrunde.

Alte oraşe parţial încercuite, cum ar fi Harkov, Sumî şi capitala Kiev încă pot primi ajutoare prin acest program al ONU, ce a mobilizat în Ucraina resurse pentru aprovizionarea cu alimente a circa trei milioane de persoane pentru o perioadă de o lună.

Pe de altă parte, în condiţiile în care Ucraina este un mare exportator de cereale, perturbarea acestor exporturi, la care se adaugă creşterea preţurilor la alimente pe plan global, riscă să provoace ”foamete colaterală” în alte părţi ale lumii, mai remarcă oficialul Programului Alimentar Mondial.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code