NEWSNET

Economice

LG despăgubește cu 1,9 mld. USD grupul General Motors pentru problemele bateriilor

General Motors a emis o chemare la service („recall”) pentru toate mașinile Chevrolet Bolt comercializate până în prezent, ale căror baterii fabricate de firma sud-coreeană LG Electronics prezintă defecte şi au provocat incendii.

Conform EFE, GM a anunţat printr-un comunicat că acordul cu LG Electronics , care s-a angajat să plătească 1,9 miliarde dolari cva despăgubiri, îi va permite să recupereze aproape în totalitate cele două miliarde de dolari reprezentate de costurile de reparaţii ale autovehiculelor. Producătorul auto a menţionat că speră să înceapă reparaţiile luna aceasta.

Rambursarea celor 1,9 miliarde de dolari se va reflecta în rezultatele din al treilea trimestru al acestui an, a subliniat GM.

„LG este un furnizor apreciat şi de încredere al GM şi suntem satisfăcuţi de acest acord. Echipele noastre de inginerie şi producţie continuă să colaboreze pentru a accelera producţia de noi module de baterii şi sperăm să începem luna aceasta reparaţiile la autovehicule”, a declarat vicepreşedintele GM pentru achiziţii şi furnizare, Shilpan Amin.

Iniţial, GM a chemat la revizie, la nivel mondial, 69.000 Bolt EV, modelele din 2017 în 2019, pentru a rezolva problema bateriilor şi a estimat că aceste defecţiuni o vor costa circa 800 de milioane de dolari.

Dar, pe 20 august, GM a anunţat extinderea chemărilor la revizie a autovehiculelor Bolt EV, până la 73.018 unităţi din America de Nord, modelele din 2019-2022, ceea ce va presupune cheltuieli suplimentare de un miliard de dolari.

În prezent, GM a ridicat costurile chemărilor la revizie la două miliarde de dolari. Grupul americand a precizat că va înlocui modulele defectuoase ale bateriilor produse de LG în Coreea de Sud.

The post LG despăgubește cu 1,9 mld. USD grupul General Motors pentru problemele bateriilor appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code