Economice

Liderii G7 condamnă organizarea de către Rusia a unor false referendumuri în Ucraina, pe care nu le vor recunoaște niciodată

„Nu vom recunoaşte niciodată aceste referendumuri care par să fie un pas către o anexare rusească”, nici „o pretinsă anexare dacă are loc”, au afirmat ei într-un comunicat difuzat de Germania, care asigură preşedinţia grupului în acest an.

G7 susţine în comunicat că referendumurile „nu au efect legal sau legitimitate, după cum au demonstrat-o metodele grăbite de organizare ale Rusiei, care nu respectă în niciun fel normele democratice” şi condamnă „intimidarea flagrantă a populaţiilor locale”.

Liderii G7 afirmă că voturile „nu reprezintă nicidecum o expresie legitimă a voinţei poporului ucrainean, care a rezistat consistent eforturilor ruseşti de a schimba frontiere cu forţa”.

Statele G7 fac apel la toate ţările „să respingă fără echivoc” referendumurile, întrucât „Rusia încearcă să creeze o acoperire falsă pentru încălcările sale ale legii internaţionale”.

G7 susţine că grupul este gata să impună noi costuri economice Rusiei, indivizilor şi entităţilor – din interiorul şi din exteriorul ţării – care furnizează sprijin politic sau economic tentativelor ilegale ale Rusiei de a schimba statutul teritoriului ucrainean.

„Vom continua să furnizăm sprijin financiar, umanitar, militar, diplomatic şi legal şi vor continua cu eforturile de reconstrucţie”, a precizat G7, referindu-se la conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei prevăzută pentru octombrie.

„Vom rămâne cu fermitate alături de Ucraina atâta timp cât trebuie”, se mai menţionează în comunicat.

Sursa foto: Alexander Ermochenko/Reuters

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code