Flux-stiri

LIVE UPDATE. 191 de zile de invazie. Zelenski spune că apreciază misiunea AIEA la Zaporojie, în ciuda „provocărilor”

ZelenskiZelenski

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat joi vizita Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la centrala nucleară Zaporojie, în ciuda a toate provocările armatei ruse” asupra orașului Enerhodar și a centralei.
  • De asemenea, Zelenski a afirmat că nu a fost respectat acordul de a permite jurnaliștilor independenți să însoțească delegația AIEA.
  • El a subliniat din nou că zona din jurul centralei ar trebui să fie demilitarizată.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat joi vizita Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la centrala nucleară Zaporojie, în ciuda a „toate provocările armatei ruse” asupra orașului Enerhodar și a centralei.

În mesajul său video zilnic, Zelenski a declarat că este rău că ocupanții încearcă să transforme această misiune a AIEA, care este cu adevărat necesară, într-un tur nefolositor al centralei. Am încredere că acest lucru nu va fi permis”.

Avem informații specifice că Rusia a făcut o mulțime de lucruri cinice pentru a înșela misiunea AIEA, inclusiv intimidarea locuitorilor orașului Enerhodar. Ocupanții îi forțează pe oameni să mintă reprezentanții AIEA”, a adăugat el.

De asemenea, Zelenski a afirmat că nu a fost respectat acordul de a permite jurnaliștilor independenți să însoțească delegația AIEA.

Din păcate, ocupanții nu au lăsat jurnaliștii să intre, ci au organizat o mulțime de propagandiști ai lor”, a spus el. „Din păcate, reprezentanții AIEA nu au protejat reprezentanții presei independente”.

De asemenea, el a subliniat din nou că zona din jurul centralei ar trebui să fie demilitarizată.

The post LIVE UPDATE. 191 de zile de invazie. Zelenski spune că apreciază misiunea AIEA la Zaporojie, în ciuda „provocărilor” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code