Flux-stiri

LIVE UPDATE. 318 zile de invazie. SUA anunță o nouă asistență militară de aproape 3 miliarde de dolari pentru Ucraina

  • Secretarul de stat Antony Blinken a anunțat vineri o nouă tranșă de 2,85 miliarde de dolari în asistența militară acordată Ucrainei.
  • „Fondurile vor sprijini Ucraina și țările afectate de războiul Rusiei în Ucraina”, a declarat Blinken într-un comunicat.
  • Volodimir Zelenski s-a postat pe Twitter ca să mulțumească pentru pachetul de ajutor acordat de SUA”.

Secretarul de stat Antony Blinken a anunțat vineri o nouă tranșă de 2,85 miliarde de dolari în asistența militară acordată Ucrainei, care va include vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, sisteme de artilerie, transportoare blindate de trupe, rachete sol-aer, muniție și alte articole pentru a sprijini Ucraina în timp ce își apără cu curaj poporul, suveranitatea și integritatea teritorială”.

Înaltul diplomat american a declarat că administrația va colabora cu Congresul pentru a oferi o finanțare militară externă suplimentară de 907 milioane de dolari în cadrul Legii suplimentare a creditelor suplimentare pentru Ucraina, 2022″, scrie CNN.

Fondurile vor sprijini Ucraina și țările afectate de războiul Rusiei în Ucraina”, a declarat Blinken într-un comunicat. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a postat pe Twitter ca să mulțumească pentru pachetul de ajutor acordat de SUA”.

Mulțumesc, POTUS, pentru armamentul complet nou, inclusiv vehicule Bradley, rachete antiaeriene. Aceasta va întări armata ucraineană pe un câmp de luptă. Minunat cadou de Crăciun pentru Ucraina! Împreună cu poporul american ne apropiem de o victorie comună”, a scris el.

The post LIVE UPDATE. 318 zile de invazie. SUA anunță o nouă asistență militară de aproape 3 miliarde de dolari pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 37 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code