Flux-stiri

LIVE UPDATE. 351 zile de invazie. Volodimir Zelenski a ajuns la Paris/ Macron își reafirmă sprijinul pentru Ucraina

  • Preşedintele ucrainean a sosit la Palatul Elysée, întâmpinat de Emmanuel Macron şi de cancelarul german Olaf Scholz.
  • Cei 3 şefi au susţinut o conferinţă de presă comună.
  • „Ucraina poate conta pe Franţa (…). Rusia nu poate şi nu trebuie să câştige”, a insistat Emmanuel Macron.

UPDATE 00.00

Volodimir Zelenski salută „unitatea continentală”, cu Emmanuel Macron și Olaf Scholz
În cadrul unei conferințe de presă la Elysée, președintele ucrainean s-a declarat „fericit să fie aici” pentru a consolida „unitatea noastră continentală”.

Macron dă asigurări că Ucraina „poate conta pe noi pentru a construi pacea”
„Vrem să construim pacea împreună, o pace care să facă dreptate Ucrainei, poporului ei, curajului ei (…) și care să facă posibilă construirea unui spațiu de securitate pentru toți”, a asigurat miercuri președintele Emmanuel Macron în timpul unei conferințe de presă cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelensky.

„Ucraina poate conta pe noi pentru a construi pacea. Planul pe care l-ați propus este o bază esențială pentru discuții pe această cale care ar trebui să ne conducă la o conferință internațională de pace”, i-a spus el președintelui ucrainean.

Știrea inițială

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina și Regatul Unit au ajuns la un acord privind un pachet puternic de apărare”.

Am convenit asupra unui număr semnificativ de vehicule blindate și asupra furnizării de arme cu rază lungă de acțiune”, a declarat Zelenski pe contul său oficial de Telegram. Și am convenit să începem să antrenăm piloți ucraineni”.

Anunțul vine după ce Zelenski a efectuat prima sa vizită în Marea Britanie de la invazia rusă în țara sa, scrie CNN.

Cred că acesta este semnalul nostru clar – al Ucrainei și al Marii Britanii – că împreună nu numai că mergem, dar vom merge până la capăt spre victoria noastră comună”, a declarat el.

The post LIVE UPDATE. 351 zile de invazie. Volodimir Zelenski a ajuns la Paris/ Macron își reafirmă sprijinul pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code