Flux-stiri

LIVE UPDATE. A douăzeci și patra zi de invazie. Evacuările și salvările oamenilor continuă

UPDATE 06:00

Într-un interviu exclusiv cu Don Lemon de la CNN, secretarul Apărării, Lloyd Austin, își împărtășește evaluarea asupra armatei ruse, spunând că rușii nu au progresat atât de repede pe cât și-ar fi dorit Putin.

UPDATE 03:00

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi azi elvețienilor la un miting de protest care va începe la ora 16.00, în celebra Bundesplatz din Berna.

„Solidaritate cu Ucraina, opriți războiul acum”, se numește protestul la care vor participa ambasadori, artiști și sportivi cunoscuți. Agresiunea armată a Rusiei față de Ucraina a făcut ca Elveția să-și abandoneze tradiționala sa neutralitate

UPDATE 02:00

Trei cosmonauți ruși au sosit la Stația Spațială Internațională, după lansarea din Kazahstan, purtând galben și albastru, culorile drapelului ucrainean.

Israelul trimite în Ucraina ambulanțe blindate și ajutor umanitar. Ambulantele israeliene vor permite scoaterea în siguranță a răniților din zonele aflate sub bombardament.


Liderii UE se gândesc să direcționeze bunurile confiscate ale magnaților ruși, ca să finanțeze refacerea infrastructurii Ucrainei, anunță Bloomberg.


Germania și Olanda, la cererea NATO, vor furniza Slovaciei sisteme de rachete antiaeriene Patriot în locul sistemelor de apărare aeriană S-300, pentru a fortifica granițele Alianței, la granița cu Ucraina. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării din Olanda.


Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a vorbit din nou cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, despre asistența militară, economică și umanitară a Washingtonului către Kiev.

UPDATE 01:00

Rusia a anunțat că va deschide tranzacțiile la Bursa de Valori din Moscova de luni.


India, un important aliat al SUA, cumpără 3 milioane de barili de petrol rusesc, transmite AP.


Transfer de echipamente ale Forțelor Armate RF lângă Krasnodar, Rusia.


Departamentul de Comerț al SUA a interzis 100 de avioane comerciale și private folosite de Rusia. Lista include 33 de avioane Aeroflot, precum și aeronave ale Aviastar, Azur Air, Nordwind, Utair și AirBridgeCargo. Interdicția implică oprirea efectivă a zborurilor internaționale din Rusia cu aceste aeronave.


Un om a fost scos în viață de sub dărâmături.

Zelenski îi cere lui Putin să se întâlnească și să se termine totul prin negocieri: „Putin, e timpul să ne întâlnim”.


Foștii președinți americani Bush și Clinton au vizitat biserica ucraineană din Chicago, pentru a arăta „solidaritate”.


Corpului Marin al SUA și participă la exercițiul militar norvegian Cold Response. Aeronava NATO are un echipaj de patru persoane și a plecat într-o misiune de antrenament în după-amiaza zilei de vineri, 18 martie 2022.


UPDATE 00:00

Un avion american al NATO s-a prăbușit în nordul Norvegiei


Consecințele atacului de astăzi asupra Kievului.


ONU a livrat primul convoi umanitar în Sumî, a anunțat coordonatorul pentru criza din Ucraina. Au fost trimise 130 de tone de ajutor umanitar, inclusiv medicamente, apă și alimente dar și echipamente pentru repararea sistemelor de alimentare cu apă.


„Ajutăm la oprirea Ofensivei Bastardului”, au spus pompierii despre incendiile pe care le opresc.

The post LIVE UPDATE. A douăzeci și patra zi de invazie. Evacuările și salvările oamenilor continuă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code