Flux-stiri

LIVE UPDATE. Cincizeci și patru de zile de invazie. Zelenski: „Aceasta nu este altceva decât teroare deliberată”

  • Volodimir Zelenski a anunţat, duminică seară, că a discutat cu directorul FMI, Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară şi reconstrucţia post-conflict.
  • 18 persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite în bombardamentele din ultimele patru zile în orașul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, a declarat, duminică târziu, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

ORA 01:00

Zelenski: Un bombardament a ucis 18 persoane și a rănit numeroase persoane la Harkov

18 persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite în bombardamentele din ultimele patru zile în orașul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, a declarat, duminică târziu, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Duminică, 5 persoane au fost ucise și 20 au fost rănite, când o rachetă și focuri de artilerie au lovit centrul orașului și suburbia Saltivka, a declarat, anterior, guvernatorul regional, Oleh Synyehubov.

Reuters nu a putut verifica, în mod independent, numărul de persoane ucise.

Zelenski a declarat, în discursul său de noapte, că bombardamentele Rusiei asupra Harkovului au fost constante.

„Aceasta nu este altceva decât teroare deliberată: mortiere, artilerie împotriva cartierelor rezidențiale obișnuite, împotriva civililor obișnuiți”, a spus Zelenski.

ORA 00:00

Zelenski a vorbit cu directorul FMI, Kristalina Georgieva, despre reconstrucţia după război

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, duminică seară, că a discutat cu directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară şi reconstrucţia post-conflict.

„Am discutat cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, despre problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi despre pregătirile pentru reconstrucţia post-război”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Figaro.

„Deocamdată, am elaborat planuri şi am analizat perspectivele. Sunt sigur că, în continuare, vor apărea rezultate de pe urma cooperării între FMI şi Ucraina”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), a afirmat, în urmă cu câteva zile, că, din cauza războiului şi a sancţiunilor, proiecţiile în cazul Ucrainei sunt „catastrofale”, iar scăderea economică a Rusiei este „severă”.

De asemenea, Kristalina Georgieva a avertizat că actualul conflict militar a agravat inflaţia şi perturbă perspectivele de relansare economică post-pandemie la nivel mondial.

Locuitorii din Luhansk, îndemnați să părăsească orașul imediat

„Săptămâna viitoare ar putea fi una dificilă. Poate fi ultima dată când mai avem o șansă să te salvăm. Ofensiva ar putea începe în stil fascist, în mod tradițional, dimineața. Singurul lucru care ți se cere este să rămâi în viață. Luați această decizie.”, a avertizat Șeful OVA din Luhansk, Serhiy Haidai.

The post LIVE UPDATE. Cincizeci și patru de zile de invazie. Zelenski: „Aceasta nu este altceva decât teroare deliberată” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code