Flux-stiri

Magazinul de modă ultrarapidă Shein, acuzat că a copiat modelele articolelor vestimentare Zara

Haine și accesorii făcute din ciuperci. Cum arată prima geantă din miceliuHaine și accesorii făcute din ciuperci. Cum arată prima geantă din miceliu

  • Magazinul chinezesc de modă ultrarapidă online Shein a fost acuzat că a copiat modelele rivalului Zara.
  • Shein și-a împătrit veniturile din 2019, potrivit site-ului Business of Fashion și a ajuns la vânzări de 15,7 miliarde de dolari.
  • Shein s-a confruntat deja cu acțiuni în justiție pentru încălcarea drepturilor de autor, inclusiv din partea unor companii globale precum Levi Strauss, producătorul Dr. Martens, AirWair International și Ralph Lauren.

Magazinul chinezesc de modă ultrarapidă online Shein a fost acuzat că a copiat modelele rivalului Zara, după ce zeci de imagini în care apar articole identice de îmbrăcăminte de la cele două magazine, au fost distribuite pe rețelele de socializare.

Pe platforma video TikTok, hashtag-urile #zaravsshein și #zaradupe – în care utilizatorii împărtășesc articole foarte asemănătoare de la Zara și Shein, adesea purtându-le – au avut 38,3 milioane și, respectiv, 39,8 milioane de vizualizări, precizează The Guardian.

Pe Instagram, unele dintre cele mai izbitoare exemple au fost adunate de @dupesnation. Cu toate acestea, unii influenceri de modă par să celebreze capacitatea Shein de a reproduce modelele Zara la un cost mult mai redus.

Pe profilul contului de Instagram @zaravsshein, apare scris în spaniolă: „Găsiți haine Zara la Shein de două ori mai ieftine! În fiecare zi îmbrăcăminte nouă! Referințe ale tuturor articolelor de îmbrăcăminte. Începeți să economisiți!

Shein și-a împătrit veniturile din 2019, potrivit site-ului Business of Fashion și a ajuns la vânzări de 15,7 miliarde de dolari (12,1 miliarde de lire sterline). Magazinul online este acum în căutarea unei finanțări de 1 miliard de dolari și a unei evaluări de 100 de miliarde de dolari.

Directorul executiv al companiei de consultanță Clothesource, Mike Flanagan, a declarat că, în anumite condiții, Shein ar putea scăpa nepedepsit, dacă actul de plagiere ar fi într-adevăr real.

Să presupunem că Shein a furat o idee de la Zara. În momentul în care Zara își dă seama și o dă în judecată, te aștepți la o distanță de doi ani. Dar s-ar putea ca acel design să se fi vândut în doar cinci exemplare și să fi dispărut în câteva săptămâni. Este imposibil să dovedești ceva la doi ani distanță”, a declarat Mike Flanagan, directorul executiv al companiei de consultanță Clothesource, potrivit The Guardian.

Inditex, proprietarul Zara, a refuzat să comenteze despre posibila copiere a articolelor vestimentare ale sale de către Shein.

Un purtător de cuvânt al Shein a declarat însă că, „furnizorilor Shein li se cere să respecte codul de conduită al companiei și să certifice că produsele lor nu încalcă proprietatea intelectuală a terților”.

Shein s-a confruntat deja cu acțiuni în justiție pentru încălcarea drepturilor de autor, inclusiv din partea unor companii globale precum Levi Strauss, producătorul Dr. Martens, AirWair International și Ralph Lauren.

The post Magazinul de modă ultrarapidă Shein, acuzat că a copiat modelele articolelor vestimentare Zara appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code