Economice

Magistrala 5 de metrou: Proiectarea tronsonului Eroilor – Iancului este realizată în proporție de 40%

Termenul de finalizare a proiectării secțiunii Eroilor – Piața Iancului este decembrie 2023, potrivit unei prezentări Metrorex la Zilele Feroviare, publicată pe forumul Metrou Ușor.

magistrala 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Secțiunea 2 Eroilor – Piața Iancului va avea 5,4 kilometri de cale dublă și șase stații, respectiv Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului.

Contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor – Iancului din Magistrala 5 de metrou a fost semnat pe 29 octombrie 2021 cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L pentru aproape 40 de milioane de lei.

Valoarea contractului pentru construcția acestui tronson este estimată la 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii.

În ceea ce privește achiziția trenurilor pentru Magistrala 5, termenul pentru punerea în funcțiune a primelor 13 trenuri este semestrul II al anului viitor.

magistrala 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contractul de furnizare a fost semnat pe 2 decembrie 2020 cu Alstom pentru un număr de 13 trenuri, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 17 trenuri.

Contractul are o valoare de 103,24 milioane de euro, echivalentul a 490,5 milioane de lei fără T.V.A. și este finanțat din Bugetul de stat și credit de la Banca Europeană de Investiții.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code