Economice

Mai multe state europene au discutat cu firmele americane de gaze o posibilă creştere a livrărilor

Directorii de companii s-au întâlnit la Houston (Texas) cu miniştrii Afacerilor Externe, miniştrii Economiei şi clienţi comerciali care vor să îşi reducă importurile de petrol, gaze naturale şi gaze lichefiate din Rusia, după invadarea Ucrainei. Comisia Europeană intenţionează să îşi reducă dependenţa de gazele naturale ruseşti cu două treimi în acest an.

Delegaţii din Letonia, Estonia, împreună cu diplomaţi din Bulgaria, Estonia, Franţa, Germania, Ungaria, Letonia şi Marea Britanie au efectuat o vizită la terminalul de export de gaze lichefiate Golden Pass din Sabine Pass, Texas, iar ulterior s-au întâlnit la Houston cu producătorii americani de gaze de şist, a anunţat Fred Hutchison, director general la asociaţia de profil LNG Allies.

Printre companiile americane care au luat parte la discuţiile de miercuri se numără Chesapeake Energy, Coterra Energy, EOG Resources şi EQT Corp, a precizat Fred Hutchison. Potrivit acestuia, sunt programate întâlniri individuale între directorii companiilor americane şi reprezentanţii comerciali din Letonia, Estonia şi Slovacia.

„Situaţia în Europa este destul de precară. Toate aceste ţări, care sunt dependente de gazele naturale ruseşti, sunt angajate să reducă această dependenţă şi în unele cazuri să o reducă complet”, a spus Fred Hutchison.

Însă construcţia unor noi capacităţi pentru gaze lichefiate durează mai mulţi ani şi noi cantităţi suplimentare nu vor fi disponibile până la mijlocul deceniului. „Provocările la adresa capacităţilor în 2022 sunt mari dar oportunităţile pentru anii următori sunt excelente”, a apreciat Fred Hutchison.

Nevoia unor noi facilităţi de gaze lichefiate a fost evidenţiată miercuri şi de directorul general de la Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield, cu prilejul unei audieri în Congresul SUA. Scott Sheffield a îndemnat Congresul să sprijine construcţia de noi facilităţi de lichefiere a gazelor în SUA. „Trebuie să construim noi facilităţi de gaze lichefiate în nord-est”, a spus Sheffield.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code