Flux-stiri

Mai mulți bărbați înarmați au ucis opt persoane și au răpit alte 38 în atacurile de la o biserică din Nigeria

zona ataczona atac

  • Atacul a avut loc în timpul slujbei de dimineață a unei biserici catolice și baptiste duminică.
  • Purtătorul de cuvânt al poliției statului și comisarul pentru securitate internă din Kaduna nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
  • Bandele înarmate sunt răspândite în nord-vestul Nigeriei, unde jefuiesc sau răpesc.

Bărbați înarmați au ucis duminică opt persoane și au răpit alte 38 într-un atac asupra a două biserici din statul Kaduna, în nordul țării, a declarat luni un oficial al Asociației Creștine din Nigeria (CAN), la câteva săptămâni după un atac mortal similar în sud-vestul țării.

Atacul a avut loc în timpul slujbei de dimineață a unei biserici catolice și baptiste duminică, a declarat pentru Reuters prin telefon reverendul Danlami Gajere, președintele CAN pentru districtul Kasuwan Magani din statul Kaduna.

Purtătorul de cuvânt al poliției statului și comisarul pentru securitate internă din Kaduna nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

În urmă cu două săptămâni, bărbați înarmați care mânuiau puști AK-47 și explozibili au atacat Biserica Catolică Sfântul Francisc din orașul Owo, omorând 40 de persoane. Guvernul suspectează gruparea teroristă Stat Islamic West Africa Province (ISWAP). Însă ISWAP nu a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Bandele înarmate sunt răspândite în nord-vestul Nigeriei, unde jefuiesc sau răpesc pentru răscumpărare, iar violențele au crescut, unde forțele de securitate cu efective reduse nu reușesc adesea să oprească atacurile.

The post Mai mulți bărbați înarmați au ucis opt persoane și au răpit alte 38 în atacurile de la o biserică din Nigeria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code