Economice

Marea Britanie îndeamnă la „dublarea sprijinului” pentru Ucraina. Moscova ţinteşte poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme – Război în Ucraina, ziua 63 LIVE TEXT

„Geopolitica s-a întors”, urmează să afirme ministrul britanic în cursul unui discurs, miercuri, la Mansion House, reşedinţa oficială a Lordului-Primar al City of London.

„Să fim sinceri, arhitectura imaginată pentru a garanta pacea şi prosperitatea este un eşec cu Ucraina”, trebuie să spună ea. „Avem nevoie de o nouă abordare”.

„Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung şi să ne dublăm sprijinul pentru Ucraina”, potrivit şefei diplomaţiei britanice. „Arme grele, tancuri, avioane – să săpăm în stocurile noastre, să creştem producţia, trebuie să facem toate astea”.

„Nu putem fi complezenţi – soarta Ucrainei atârnă în balanţă. Şi să fim clari: dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin câştigă, va fi şi mai multă mizerie în Europa şi consecinţe teribile în toată lumea”, urmează să avertizeze ministrul britanic de externe.

Liz Truss urmează, de asemenea, să ceară sancţiuni mai dure împotriva Rusiei.

„Trebuie să mergem mai departe. Putin nu trebuie să găsească nicăieri de unde să-şi finanţeze războiul teribil. Aceasta înseamnă oprirea importurilor de petrol şi gaze odată pentru totdeauna”, potrivit ministrului britanic.

Londra susţine că a sancţionat de la începutul războiului din Ucraina peste 1.400 de persoane şi companii legate de regimul preşedintelui rus Vladimir Putin şi a extins săptămâna trecută lista sancţiunilor comerciale care vizează Rusia, interzicând importul de argint, produse din lemn şi chiar caviarul.

Moscova ţinteşte poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme

Forţele ruse bombardează poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme occidentale pentru Ucraina, a indicat marţi un consilier al ministrului de interne ucrainean, după distrugerea unei căi strategice care lega Ucraina de România, potrivit France Presse.

Podul rutier şi feroviar care traversează estuarul Nistrului a fost avariat marţi de o lovitură de rachetă a forţelor ruse, a declarat Oleksandr Kamîşin, directorul căilor ferate ucrainene.

„Inamicul a provocat daune importante infrastructurii podului, a cărui restaurare va necesita eforturi şi un timp considerabile”, a precizat Ministerul Transporturilor pe Telegram. Potrivit acestuia, circulaţia este întreruptă.

Această cale ferată leagă România vecină de oraşul portuar Odesa, în sudul Ucrainei. Lovitura nu a făcut victime, potrivit autorităţilor.

„Rusia distruge infrastructurile de transport ucrainene – poduri şi căi ferate – pentru a încetini aprovizionarea cu arme din partea aliaţilor noştri”, a scris pe Twitter Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne.

El a cerut ţărilor occidentale să furnizeze sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei.

Luni, cel puţin cinci persoane au fost ucise în urma unor bombardamente ruseşti asupra instalaţiilor feroviare în reginea Vinniţa, în partea de centru-vest a Ucrainei, important nod ferovirar atât pentru liniile interne ale Ucrainei, cât şi pentru conexiunile cu străinătatea.

Mai multe gări fuseseră vizate anterior, precum cea de la Kramatorsk, în estul ţării, unde un bombardament la începutul lunii aprilie se soldase cu cel puţin 50 de morţi.

Explozii în oraşul Belgorod, aflat la 40 de kilometri de graniţa cu Ucraina

Mai multe explozii s-au auzit în oraşul Belgorod, din Rusia, aflat la aproximativ 40 de kilometri nord de graniţa cu Ucraina, informează bbc.com, citând un oficial local.

Guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a precizat pe Telegram că s-a trezit la ora 03.35 auzind explozii. El a precizat că în timp ce pregătea o postare pentru social media, a auzit şi alte explozii.

Gladkov a spus ulterior că informaţii preliminare arată că un repozit de muniţie a luat foc şi că nu există victime în rândul populaţiei civile.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code