Economice

Marius Alexe, investitor: Sunt convins că o să avem 2-3 insolvențe la BVB cât de curând VIDEO

„O să avem niște ani foarte grei în față. O să se cearnă multe companii. Sunt anumite companii care nu aveau ce căuta pe bursă. Sunt convins că o să avem câteva insolvențe cât de curând, și pe acțiuni nu doar pe obligațiuni. Vor fi două-trei’, a declarat Marius Alexe, în cadrul unui podcast susținut de Economica și găzduit de avocatul specializat pe piața de capital Victor Stănilă.

Alexe este antreprenor în IT și agricultură, investitor și susținător al startup-urilor și companiilor de pe piața AeRO. El deține pachete minoritare la câteva entități listate în ultimii ani precum Norofert, Bonas, MAM Bricolaj, Appraisal and Valuation. De asemenea, este membru non-executiv în boardul Norofert și are dețineri în Ultragreens sau PrimeDash, un start-up fintech local.

În calitatea sa de investitor, Alexe și-ar dori modificarea legislației privind piața de capital pentru a fi adusă la zi și pentru a oferi mai multă protecție investitorilor, prin limitarea excesurilor și abuzurilor. „Trebuie să ne protejăm investitorii noi pentru a-i avea și peste câțiva ani la bursă.( …) Bursa ar trebui să fie ca Liga Campionilor pentru companii. Pentru a veni pe bursă ar trebui ca mai întâi să arăți că ai știut ce să faci cu banii din propriul buzunar. Prin asta înțeleg că ar trebui să îmi poți arăta un profit pe 2-3 ani în spate, să nu fie o companie înființată ieri pentru că investitorul nu o să spună că am pierdut pe acțiunea X, o să spună că a pierdut la bursă”, explică investitorul.

El a atras atenția și asupra faptului că mulți antreprenori care decid să-și listeze companiile la bursă oferă despre sine o imagine falsă care duce investitorii în eroare. Ulterior, post listare, au probleme în a-și îndeplini țintele.

„Antreprenorul nu înțelege că devine o marfă pentru anumiți oameni care au interesul să îl vândă cât mai sus . Acei oameni îi pun în gură cuvinte, cifre, promisiuni doar pentru a atinge o anumită evaluare sau pentru a fi atrăgător pentru un investitor. Dar după aceea el rămâne singur cu investitorii și trebuie să facă față celor spuse la listare sau în prospect’, a mai spus Alexe.

 

Citește și

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code