Economice

Medicover România cumpără integral reţeaua de clinici Laurus Medical, specializată în proctologie şi în afecţiunile sistemului venos

Reţaua Laurus Medical cuprinde 10 clinici prezente în Bucureşti, Bacău, Buzău, Cluj-Napoca, Deva, Focşani, Galaţi, Piteşti, Ploieşti şi Suceava. Clinicile Laurus Medical au contract cu Casele de Asigurări de Sănătate din judeţele în care e prezentă reţeaua medicală.

Investiția în Laurus Medical este substanțială și reprezintă un pas strategic important pentru dezvoltarea Medicover în România. Completează perfect baza noastră de servicii medicale. În plus, le va permite pacienților și partenerilor noștri să beneficieze de excelenta expertiză, în special în tratamentul afecțiunilor sistemului venos, atestată de cei peste 17 ani de activitate ai echipei Laurus Medical”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, directorul general al Medicover România.

Reţeua de clinici Laurus Medical e operată prin firma Laurus Medical SRL.

Societatea Laurus Medical a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 26,76 de milioane de lei, cu 1,92% mai mari decât cele realizate în anul 2019. Laurus Medical a revenit pe profit în anul 2020 şi a avut marjă de profit net de 10,11% în primul an al crizei sociale şi sanitare generate de măsurile guvernamentale pentru limitarea răspândirii Covid-19. Societatea a lucrat cu un număr mediu de 119 salariaţi în anul 2020, în scădere cu 37 de oameni faţă de nivelul anului 2019.

Până la data tranzacţiei prin care a fost preluată de Medicover, firma Laurus Medical a fost deţinută de Novomed Limited din Cipru cu o cotă de participare de 75%, Anca Petca – asociat cu o cotă de 10%, Davidai Elyakim cu o cotă de 10%, Dragoş Niţu cu o cotă de 4% şi Daiana Costin cu 1%, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de specialitate Termene.ro.

Medicover România are o rețea de 26 de clinici, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere.
Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în anul 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale grupului Medicover sunt Polonia și Germania.

Competitorii companiei Medicover România sunt grupul MedLife, reţeaua privată de sănătate Regina Maria şi Sanador.

Citeşti şi:

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code