Economice

Mega-podul de la Brăila: Constructorul este îndreptățit la o extensie a perioadei de execuție de 193 de zile – Curtea de Apel București

„Admite apelul declarat împotriva sentinţei civile nr. 150/26.01.2021. Schimbă în tot sentinţa civilă atacată. Admite cererea de chemare în judecată. Constată că reclamanta este îndreptăţită să beneficieze de o extensie a perioadei de execuţie de 193 de zile. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 28.808.369,4 lei, reprezentând valoarea pierderilor şi a profitului nerealizat. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 576.167,4 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată – taxă judiciară de timbru – efectuate în primă instanţă. Obligă intimata la plata către apelantă a sumei de 296.092 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, din care 288.083,7 lei – taxă judiciară de timbru, 8.300 lei – onorariu expert în construcţii şi 8.000 lei – onorariu expert contabil. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt, pronunţată de instanță pe 15 noiembrie 2022.

Pe de altă parte, reprezentanți ai Companiei Naționale de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au spus pentru ECONOMICA.NET că, practic, nu s-a schimbat nimic în obligațiile firmelor din asociere. „Încă sunt în întârziere, iar acum că au primit bani în plus, ne așteptăm să accelereze activitatea și să își respecte graficul prezentat în fața presei”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Pe harta marilor proiecte de infrastructură rutieră a CESTRIN se menționează că antreprenorul și-a luat angajamentul că până la sfârșitul anului 2022 va da în trafic podul suspendat (secțiunea 2) și o parte din drumurile de legatură (secțiunea 1+3), iar restul lucrărilor la începutul anului 2025. CNAIR nu a aprobat însă graficul de finalizare a lucrărilor în 2025, potrivit informațiilor ECONOMICA.NET.

Tot de pe harta CESTRIN, aflăm că CNAIR a emis 27 de revendicări (claim-uri) iar constructorul a emis 70 de revendicări.

Lucrările la „Golden Gate”-ul peste Dunăre erau realizate în proporție de circa 82%, conform celor mai recente date publice.

CITEȘTE ȘI:

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code