NEWSNET

Economice

Meta Estate Trust pregătește un nou plasament privat în valoare de 35,9 milioane de lei

„Într-un timp foarte scurt am reușit sa atragem în proiectul nostru peste 92 de investitori, oameni de afaceri cu mare experiență și antreprenori, iar Meta Estate Trust este deja un nume recunoscut pe piața imobiliară locală. Acționarii au aprobat în unanimitate majorarea de capital, iar prin noul plasament privat ne dorim să atragem și alți investitori care vor beneficia de acțiuni preferențiale. Ne dorim ca în luna aprilie a anului viitor să ne listăm printr-un IPO pe piața secundară la Bursa de Valori București, iar în următorii trei ani sperăm să continuăm să creștem accelerat valoarea companiei”, a declarat Eugen Voicu (foto stânga), cofondator Meta Estate Trust.

Plasamentul privat va fi ultimul înainte de listarea pe piața de capital, conform planului companiei care prevede atingerea unui capital social de 75 de milioane de lei. Obiectivul va fi astfel atins cu un an mai devreme decât a fost prognozat inițial.

“Rundele de finanțare de până acum ne-au permis să ne dezvoltăm peste așteptări. Cu noul capital pe care îl vom atrage vom continua achizițiile de apartamente în diverse faze de finalizare și vom încheia parteneriate cu tot mai mulți dezvoltatori imobiliari consacrați. În prezent avem investiții în 14 proiecte rezidențiale în valoare de peste 8 milioane de euro în mai multe orașe din țară. Pe piața imobiliară locală vedem în continuare o dinamica pozitivă a prețurilor în condițiile în care există o cerere susținută din partea cumpărătorilor și un context inflaționist care va continua să pună presiune pe prețurile imobilelor, a declarat Oriol Casellas (foto dreapta), CEO Meta Estate Trust.

Compania este implicată, în prezent, în proiecte rezidențiale din orașe precum: București, Constanța, Sibiu, Iași, Brașov și în stațiunile de pe litoral.

Meta Estate Trust are o structură de tip holding care și-a propus să democratizeze investițiile în imobiliarele rezidențiale prin crearea unui instrument financiar și operațional în care orice investitor poate profita de beneficii, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.

Citește și: https://www.economica.net/meta-estate-trust-a-atras-21-de-milioane-de-lei-in-urma-unui-plasament-privat_521908.html

Modelul investițional presupune achiziția de locuințe în proiecte rezidențiale în faze incipiente ale construcției cu exit înainte sau la finalizarea acestora, cât și parteneriate cu dezvoltatori. Compania are in vedere un ciclu scurt de rotire a capitalurilor, de aproximativ 18 luni.

Meta Estate Trust este administrată de cei cinci inițiatori ai proiectului: Eugen Voicu – prin Certinvest Management Solutions, Ionuț Nicolescu – președinte SVN România, Adrian Stanciu – membru fondator al Erudio și Ascendis Consulting, compania Delta Studio – prin antreprenorii Dragoș Bonea și Alex Bonea și Cosmin Mizof, cu suportul unui Advisory Board format din cinci acționari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta și Viorel Nica.

Citește și: https://www.economica.net/meta-estate-trust-a-atras-19-milioane-de-lei-in-prima-sa-runda-de-finantare_513631.html

The post Meta Estate Trust pregătește un nou plasament privat în valoare de 35,9 milioane de lei appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code