Economice

Microferma Ograda Verde își extinde livrările la nivel național

Microferma a fost înființată în 2012 și a făcut până acum livrări în zonele București – Ilfov, Breaza, Ploiești și Brașov, iar odată cu extinderea livrării acoperă toate județele țării. Cifra de afaceri a afacerii a fost de 250.000 euro în primele nouă luni ale lui 2021.

Clienții Ograda Verde au la dispoziție pentru comanda online atât produsele din portofoliul propriu – carne de pui, curcan și produse derivate – cât și cele peste 250 de produse comercializate cu ajutorul partenerilor, producători locali care folosesc ingrediente și materie primă 100% naturale. Acestea sunt livrate cu transport frigorific, fiind astfel asigurată prospețimea produselor indiferent de destinație.

Livrare frigorifică, în toate județele țării

„Extinderea către livrarea națională a venit ca urmare a solicitărilor tot mai active din partea clienților. Este un pas natural în dezvoltarea microfermei pe care ne-am dorit să-l facem mai devreme, însă a fost nevoie mai întâi de asigurarea infrastructurii, astfel încât să ne menținem promisiunea de a livra carne proaspătă, în condiții de siguranță”, a explicat Victor Cămărășoiu, fondatorul Ograda Verde.

În prezent, coșul mediu cuprinde șapte produse, cu o valoare totală de 340 de lei, pe primele locuri în preferințele de achiziție fiind produsele din carne de pui, urmate de cele de curcan și de produsele lactate.

30% dintre clienții existenți comandă de cel puțin două ori pe lună, argumentul principal de recurență fiind calitatea cărnii de pasăre, datorată procesului lent de creștere și a hranei 100% naturale a acestora. Estimările arată că gradul de recurență la nivel național se va afla la un nivel similar.

Rezultate în nouă luni: creștere de 20% față de pandemie

Ograda Verde a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu o cifră de afaceri de 250.000 euro, o creștere de 20% față de anul precedent. Pentru finalul anului, microferma estimează menținerea creșterii la 20% față de 2020. Principalele motoare care susțin această creștere sunt diversificarea portofoliului de produse și extinderea ariei de livrare.

„Clienții noștri sunt persoane preocupate de un stil de viață sănătos, care preferă achiziții alimentare din surse sigure. Caracteristicile speciale ale produselor noastre au impact aproape imediat asupra preferințelor culinare. Odată ce descoperă savoarea și prospețimea produselor din Ograda Verde, clienții le includ în mod frecvent în rutina lor de consum alimentar, de aici și gradul ridicat de revenire pentru o nouă comandă”, a precizat Victor Cămărășoiu.

Potrivit estimărilor curente, livrările în țară vor ajunge să reprezinte peste 40% din total în maximum doi ani.

Despre Ograda Verde

Ograda Verde este o microfermă înființată în 2012 de către Victor Cămărășoiu, după o investiție initiala de 50.000 de euro. Conceptul care stă la baza businessului se bazează pe promovarea strategiei farm to fork, cu un lanț alimentar scurt și o trasabilitate clară a produselor. Astfel, păsările de la Ograda Verde sunt crescute liber, cu hrană 100% naturală și un ritm de creștere lent. Centrul de sacrificare este autorizat de catre direcția sanitar-veterinară, iar transportul catre client se face cu masini frigorifice la temperatură controlată, în 24 de ore de la sacrificare.

The post Microferma Ograda Verde își extinde livrările la nivel național appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code