NEWSNET

Economice

Mii de oameni au protestat în Australia împotriva vaccinării obligatorii

Protestele au avut loc în contextul în care circa 85% dintre australienii cu vârsta de peste 16 ani sunt complet vaccinaţi şi au revenit la o viaţă aproape normală.

Manifestanţii adunaţi sâmbătă în cele mai mari oraşe ale ţării au protestat împotriva vaccinării obligatorii, care este impusă doar în anumite state şi teritorii pentru anumite categorii profesionale.

La Melbourne, câteva mii de oameni au cerut închiderea premierului statului Victoria, Daniel Andrews, şi au protestat împotriva unui proiect de lege care să acorde mai multe puteri guvernului statului Victoria pentru a lupta împotriva pandemiei.

Nu au fost raportate ciocniri cu poliţia, spre deosebire de protestele anterioare, sau solicitări de spânzurare a liderilor politici.

Potrivit poliţiei, până la 10.000 de persoane s-au adunat la Sydney, printre care şi anti-vaccinişti.

Circa 2.000 de persoane au manifestat la Melbourne pentru a se opune mitingului anti-vaccinare, unul dintre primele contra-proteste de la începutul pandemiei.

„Mă aflu aici pentru că sunt dezgustată de ceea ce se întâmplă pe străzile oraşului meu, Melbourne”, a declarat pentru AFP protestatara Maureen Hill, referindu-se la marşul anti-vaccinare.

Australia a înregistrat peste 195.000 de cazuri de COVID-19 şi 1.933 de decese asociate acestei boli la o populaţie de peste 25 de milioane de locuitori de la începutul pandemiei.

The post Mii de oameni au protestat în Australia împotriva vaccinării obligatorii appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code