Economice

Ministerul Finanţelor a atras 259,5 milioane de euro de la bănci

Valoarea nominală a emisiunii de miercuri a fost de 100 de milioane de euro, iar băncile au subscris 373,5 milioane de euro.

De asemenea, băncile nu au participat la sesiunile de oferte necompetitive aferente licitaţiilor de luni, când Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat 351 de milioane de lei.

Finanţele au atras luni 175 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu maturitate la 102 de luni, la un randament mediu de 6,61%, şi 176 de milioane de lei, printr-o altă emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 50 luni, la un randament de 6,38%. Marţi erau programate două licitaţii suplimentare prin care statul intenţiona să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentele stabilite luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna aprilie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de trei miliarde de lei, din care 300 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 2,7 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 3,405 miliarde de lei, este cu 500 milioane lei sub cea de 3,905 miliarde de lei programată în luna martie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code