Economice

Ministerul Finanţelor a împrumutat 201,5 milioane de lei de la băncile comerciale

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 250,5 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Totodată, Ministerul Finanţelor Ministerul Finanţelor (MF) a respins, luni, toate ofertele băncilor primite în cadrul licitaţiei pentru o altă emisiune de obligaţiuni, pe 150 de luni, prin care intenţiona să atragă 300 de milioane de lei, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat. Băncile participante la licitaţie transmiseseră oferte în valoare totală de 225 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna aprilie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de trei miliarde de lei, din care 300 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 2,7 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 3,405 miliarde de lei, este cu 500 milioane lei sub cea de 3,905 miliarde de lei programată în luna martie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code