Economice

Ministerul Finanţelor a împrumutat 351 de milioane de lei de la bănci

Astfel, Finanţele au atras 175 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu maturitate la 102 luni, la un randament mediu de 6,61%, şi 176 de milioane de lei, printr-o altă emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 50 de luni, la un randament de 6,38%.

Marţi sunt programate două licitaţii suplimentare prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentele stabilite marţi pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna aprilie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de trei miliarde de lei, din care 300 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 2,7 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 3,405 miliarde de lei, este cu 500 de milioane de lei sub cea de 3,905 miliarde de lei programată în luna martie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code