Economice

Ministerul Finanțelor a împrumutat 650,5 milioane de lei de la bănci

Astfel, Finanţele au atras 454,5 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu maturitate la 119 de luni, la un randament mediu de 6,49%, şi 196 de milioane de lei, printr-o altă emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 67 luni, la un randament de 6,37%.

Vineri sunt programate două licitaţii suplimentare prin care statul vrea să atragă încă 105 de milioane de lei la randamentele stabilite joi pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna aprilie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de trei miliarde de lei, din care 300 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 2,7 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 3,405 miliarde de lei, este cu 500 de milioane lei sub cea de 3,905 miliarde de lei programată în luna martie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code