Economice

Ministerul Transporturilor: 261 de trenuri au fost blocate luni. Ne așteptăm să fie repuse în circulație

„S-au încheiat discuțiile dintre ministrul Transporturilor, echipa tehnică a Ministerului și reprezentanții sindicatelor.  Au fost 261 de trenuri blocate. Așteptăm ca toate aceste trenuri să fie repuse în circulație”, a declarat reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

Acesta a menționat că au fost recuperați și acei copii care rămăseseră în trenul din județul Constanța. „Nu ne oprim aici, toți pasagerii fie vor pleca în continuare cu trenuri ori, în funcție de caz, vor pleca cu autocarul către destinație”, a continuat Șerbănescu.

Potrivit lui, a fost emis un comunicat de presă care a fost agreat de sindicate și de reprezentanții Ministerului Transporturilor.

„Astăzi, 20 decembrie 2021, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, la solicitarea ministrului Sorin Grindeanu a avut loc întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din calea ferată. Discuțiile s-au concentrat pe problemele existente în domeniul feroviar, dar și pe situația creată de protestul spontan și al lucrărilor din calea ferată. Părțile au convenit ca pentru perioada imediat următoare să se agreeze ca și soluție creșterea salariilor tarifare cu indicele de creștere a prețurilor de consum pentru anul 2022 în condițiile aprobării cadrului legal și financiar. Vorbim aici de legea bugetului de stat și de bugetele companiilor feroviare, ca o primă etapă în vederea aplicării statutului personalului feroviar. Totodată, părțile s-au angajat să identifice constant soluții pentru aplicarea statutului personalului feroviar, sens în care vor fi organizate întâlniri periodice cu privire la situația căilor ferate”, se arată în comunicat.

alin serbanescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Considerăm că am făcut toate diligențele necesare pentru ca protestul spontan să se încheie și din acest moment așteptăm ca trenurile blocate în stații să fie lăsate să circule. Deci, practic, să se dea drumul la circulația feroviară în România”, a conchis Șerbănescu.

The post Ministerul Transporturilor: 261 de trenuri au fost blocate luni. Ne așteptăm să fie repuse în circulație appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code