Economice

Ministru de externe al Ungariei: Sancţiunile nu vor aduce pacea în Balcanii de Vest, politicienii europeni ar trebui să discute cu liderii locali

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Budapesta, Szijjarto a avut mai întâi o întrevedere cu Dragan Covic, liderul Uniunii Democrate Croate din Bosnia şi Herţegovina, în care a subliniat că ‘interesul Ungariei stă în pace, stabilitate şi calm’ în această ţară, scrie Agerpres.

Ministrul a mai spus că guvernul ungar sprijină comunitatea etnică croată în exercitarea deplină a drepturilor ce îi sunt garantate de tratatele internaţionale, iar această comunitate poate conta pe susţinerea Budapestei pe orice platformă europeană.

Szijjarto s-a întâlnit ulterior cu liderul sârbilor bosniaci, Milorad Dodik, şi a anunţat că Ungaria lansează un program de dezvoltare economică de 30 milioane de euro în Bosnia şi în Republica Srpska, entitatea autonomă sârbă a Bosniei.

‘Pacea în Balcanii de Vest nu poate fi înfăptuită prin sancţiuni. De aceea, le solicit politicienilor europeni să vorbească cu preşedintele Dodik în loc să vorbească despre el, şi astfel vor avea o înţelegere mult mai bună a situaţiei de aici’, a mai afirmat Peter Szijjarto.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code