Economice

Ministrul Energiei discută cu oficiali americani despre programul nuclear civil al României, la Praga

Marţi, tot la Praga, ministrul va participa la masa rotundă „Partnership for Transatlantic Energy and Climate Cooperation Nuclear Energy Working Group”, scrie Agerpres.

Oficialul român va fi prezent miercuri la Berlin, la evenimentul „Dialogul Tranziţiei Energetice Berlin 2022”, alături de miniştrii Economiei, Energiei şi Mediului din Germania, Ucraina, Azerbaidjan, Kazahstan, Nigeria, Macedonia, Israel, Cuba şi alte ţări.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la începutul lunii martie, cu reprezentanții companiei Last Energy (SUA) care se ocupă cu dezvoltarea de soluţii pentru reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni. Împreună cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investițiile deja anunțate de România în domeniul nuclear.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, finanţarea proiectului va fi realizată de compania americană.

În continuarea eforturilor de asigurare a independenței energetice a României, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanții Last Energy, o companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X.

Last Energy dezvoltă soluții inovative pentru reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni (20 MWh putere instalată). În acest sens, în colaborare cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investițiile deja anunțate de România în domeniul nuclear.

Virgil Popescu a fost invitat luni, 28 martie, la dezbaterea Ora Guvernului din Parlament, însă a transmis o informare privind motivele pentru care nu va fi prezent.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code