Economice

Ministrul Finanţelor: Avantajul României este că avem mult spaţiu de investit. Sunt foarte multe ţări în Europa care nu mai au unde investi

El a participat la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor pentru anul 2022.

„Începem să lucrăm la bugetul pe 2023, care se va baza în continuare pe acordarea de stimuli importanţi economiei şi, de aceea, este important pe de o parte să continuăm programele pe care le avem, IMM Invest plus programe de finanţare cu ajutor de stat, ele vor continua şi în 2023. Mi-aş dori să avem şi alte programe şi cred că o să lucrăm să concepem noi programe pentru economie. Deci stimulii vor continua”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, cele mai importante sunt primele trei luni.

„Trebuie să lucrăm în săptămânile viitoare foarte aplicat, pentru că este important cum vom ataca din nou, aşa cum am făcut şi anul acesta, trimestrul unu. De aceea programele cu care pornim în primul trimestru vor duce trendul pe întreg anul”, a susţinut el.

În context, Câciu a menţionat care sunt avantajele României. „Avantajul nostru este că vulnerabilităţile pe care le-am acumulat de-a lungul timpului, în sensul în care nu am investit la timp, ne-au lăsat mult spaţiu de investit. Sunt foarte multe ţări în Europa care nu mai au unde investi. Se îndreaptă către alte zone, pentru că nu pot face lucrări de infrastructură mare, pentru că au, în zona de sănătate şi educaţie, la fel. Această lipsă a noastră structurală de-a lungul timpului va reprezenta, din punctul meu de vedere, un element de boost, de împingere a dezvoltării pe următorii ani. Şi noi trebuie împreună să găsim programele în sectoarele sub potenţial, cu care să ducem economia în creştere, deşi va fi în continuare complicat”.

El a menţionat că inflaţia reprezintă, totuşi, un risc foarte mare.

„Inflaţia se repară mai greu, era bine să se controleze înainte să înceapă traseul galopant. Anul trecut, când inflaţia crescuse de trei ori, era un moment bun să ne uităm la măsuri de stopare a inflaţiei. Odată pornit, bulgărele inflaţiei este greu de oprit şi observăm că şi băncile centrale nu pot acţiona cu viteza necesară pentru a frâna inflaţia, pentru că acţiunea de a stopa inflaţia produce costuri suplimentare”, a susţinut oficialul guvernamental.

Potrivit Cartei Albe a IMM-urilor, lansată joi de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), inflaţia, incertitudinea evoluţiilor viitoare şi birocraţia sunt pe primele locuri în ceea ce priveşte dificultăţile cu care se confruntă IMM-urile din România în acest an.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code