Economice

Ministrul Finanţelor vede deficitul bugetar sub ţinta prevăzută pentru 2021, de 7,13% din PIB – Bloomberg

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 4,7% din PIB după primele 11 luni din acest an, faţă de 4,03% din PIB în perioada ianuarie – octombrie. Veniturile au crescut cu aproape 18%, în timp ce cheltuielile au urcat cu 6% în primele 11 luni din 2021, potrivit informaţiilor publicate luni de Ministerul Finanţelor. Ţinta de deficit bugetar pentru acest an este 7,13% din PIB, scrie Agerpres.

După publicarea datelor privind deficitul de 4,7% din PIB la finalul lunii noiembrie, România are „o şansă bună” să încheie anul cu un deficit sub ţinta de 7,13% din PIB, a declarat ministrul Finanţelor. Acesta a adăugat: „Încercăm să obţinem o reducere a deficitului bugetar şi premisele sunt optimiste. Aşa cum am spus în programul de guvernare, una dintre priorităţile planificatei consolidări fiscale o reprezintă eliminarea extravaganţelor fiscale şi reducerea deficitului”.

România s-a angajat să-şi reducă până în 2024 deficitul bugetar aproape de plafonul de 3% din PIB stabilit de UE. Parlamentul ţării a aprobat săptămâna trecută bugetul pentru 2022 cu o ţintă de deficit de 5,8% din PIB, dar legea încă trebuie validată de Curtea Constituţională după ce opoziţia a contestat-o, şi trebuie semnată de preşedintele Klaus Iohannis înainte de a intra în vigoare.

The post Ministrul Finanţelor vede deficitul bugetar sub ţinta prevăzută pentru 2021, de 7,13% din PIB – Bloomberg appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code